Суд у справі франківських перевізників: Підприємець, що переміг у конкурсі хоче його відмінити


В Івано-Франківському міському суді продовжили розглядати позов від перевізника Мирона Гнатіва та інших перевізників до міськради з приводу скасування дії рішення виконкому про нову схему руху маршруток.

Нагадаємо, минулого разу суддя об’єднала шість позовів та долучила декілька третіх сторін, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

На сьогоднішнє засідання з’явилася третя сторона ТзОВ «Корида Транс», однак у них не було документів, а також представники всіх третіх сторін окрім ПП Олексюка.

Представник ТзОВ «Західтехцентр» клопотав про доручення 18 третіх сторін, а саме тих перевізників які не брали участь у конкурсі, однак надавали свої автобуси. Та пізніше це клопотання відкликали. 

Опісля представниця перевізника зазначила, що в минулому судовому процесі клопотав про змінення позивних вимог, та суд не виніс рішення. Тож суддя перейшла про розгляд справи по суті, та тільки по першій позовній заяві. 

Представник перевізників зазначив, що його представники не мають гарантій, що з ними не розірвуть договори. Відтак він озвучив маршрути позивачів на яких вони зараз здійснюють перевезення та назви лотів згідно нових маршрутів. Зокрема, Гнатів – 56, 32, 40, та  61 маршрути, Бойчук – 40а, Парипа – 55, 14, Донаєвський – 40а та Івако -  55 маршрут. Це – 4, 8, 9, 10 та 11 лоти.

За словами представниці «Західтехцентр», позивачу було завдано шкоди, а саме він втратив можливість їздити за маршрутом 41 та 44, згідно нової об’єднаної схеми руху це маршрут №14.

Опісля директор ТзОВ «Західтехцентр» Євген Нестишин озвучив маршрути за якими їздять їхні маршрутки. Однак він сам не зміг пояснити чому здобувши перемогу у новому конкурсі, а саме по лоту №7 він подав заяву до суду. Тож за нього це зробила представниця. За її словами, тільки частина маршруток позивача будуть їздити з нового року за новою схемою. Вона наголосила, що паспорти нових маршрутів не затверджені, тож перевізники порушуватимуть правила дорожнього руху, однак назвати норму порушення не змогла. Окрім того, під час оголошення результатів конкурсу для перевізників були покладені нерівні умови, а також позивачу було незаконно недораховані 9 балів, що вплинуло на конкурс. 

У свою чергу представник міськвиконкому роз'яснив норми та правила конкурсу, що відбувся раніше.

Наостанок суддя запропонувала міськвиконкому заключити з перевізниками, що не перемогли в конкурсі додаткові договори які діятимуть до закінчення чинних договорів на перевезення, та оголосила перерву до 21 січня наступного року.