Суд у справі Міхальця: Потерпілий каже, що з нього насміхалися


Сьогодні, 15 травня, Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справи колишнього начальника управління патрульної поліції міста Дмитра Міхальця.

Справу веде суддя Лазарів. На сьогоднішнє засідання з’явилися потерпілий Чайковський, представник потерпілого Зоренко Олексій, обвинувачений Міхалець Дмитро та його захисник Кукушкін, інформує WestNews. Екс-керівнику УПП в Івано-Франківської області інкримінують перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Сьогоднішнє засідання розпочали з допиту потерпілого. Як стало відомо, потерпілий на вулиці Січових Стільців, залишив машину на парковці і пішов у пенсійний фонд. А коли повернувся, то побачив, що коло його машини були патрульні.

«Вони запевнили, що я неправильно припаркувався», – каже потерпілий.

Потерпілий Чайковський розповідає, що припаркувався під правильним знаком, але під неправильною табличкою, яка вказує як правильно припаркуватися. Також додає, що там була ще й стара розмітка, яка його спантеличила, тобто розмітка і знаки не відповідали один одному. Чоловік припаркувався відповідно до розмітки, а знак встановили недавно, тому й не зауважив, оскільки керує автомобілем давно та звик до попереднього знаку.

«Вони склали на мене постанову, але виписали за неправильний знак», – переконує чоловік.

Чайковський пішов до начальника управління, щоб постанову скасували. Його не було на місці, і чоловік пішов до заступника – Олега Сердюка.

«Там мені пообіцяли, що розберуться. Після обіду ми зустрілися з Дмитром. Я пояснив йому все, і він запросив мене у кабінет. Зі мною у кабінет зайшла комбат Ірина Зелінська. Вона почала говорити, що я не хотів давати документи і порушував», – розповідає чоловік.

Чайковський стверджує, що хотів пояснити, як все відбувалося, але його не слухали.

«Вони почали сміятися. Показав їм знак, який сфотографував. Вони навіть не розуміли, що це за знак. Запитав, що вони роблять на цих посадах, адже знаку не знають, та ще й вони ставилися з неповагою до учасників бойових дій. Я поставив на стіл посвідчення учасника бойових дій. Міхалець взлився і почав мене виштовхувати з кабінету. Я опирався. І сказав, що сам вийду, коли заберу свої документи. Але коли Міхалець зрозумів, що він не зможе мене виштовхати, то силою затягнув назад, і я впав на підлогу. Його поведінка образила мою особисту гідність. Вони почали збирати мої документи, передали мені і я вийшов з кабінету без ніяких розмов. Вважаю, що Міхалець перевищив свої службові повноваження», – стверджує потерпілий.

Потерпілий просить стягнути з обвинувачуваного 128 тисяч гривень моральної компенсації. Наступними будуть допитані свідки. Суддя зазначив що справі заявлено немало свідків. Відтак засідання перенесли для їх виклику. Дата наступного засідання – 9 липня о 15.00.