Суд у справі про будівництво на Марійки Підгірянки долучив третьою стороною міськраду


Сьогодні, 7 серпня Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справи за позовом будівельної компанії ПП «Санліт-Захід» до мешканців трьох будинків на вулиці Марійки Підгірянки та Відкритій.

Засідання розпочалося з клопотань сторін процесу. Першим клопотанням було долучення до справи свідків на стороні позивача, які можуть дати свідчення щодо протиправної поведінки відповідачів. Суддя задовольнила таке клопотання, незважаючи на те що відповідачі не вважали за доцільне виклик цих свідків, оскільки позивач не надав доказів, що вони мають причетність до справи, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

Друге клопотання теж було від представника позивача, яий попросив долучити третьою стороною у справі Івано-Франківську міську раду, оскільки саме вона давала дозвіл на оренду та суборенду і рішення суду може вплинути на її права та обов'язки. 

Відповідачі були проти задоволення клопотання оскільки вважали, що висновки про майбутні претензії є передчасними, а якщо вони все ж будуть то сторони можуть звернутися до суду з новим позовом.

Проте суддя все ж задовольнила клопотання і долучила третьою стороною міську раду. Оскільки саме міська рада є власником землі і вона може пояснити деякі питання стосовно оренди та розміщення нерухомого майна на цій землі.

Під час заслухання пояснень від учасників процесу виникли питання стосовно того, що у поданих до суду документах є суперечність. Адже вказано що дана земельна ділянка вільна від забудови, тоді як фактично на ній є споруди, які позивач вимагає знести. Тому суддя задовольнила клопотання представника відповідача про витребування від позивача копії проекту землеустрою та договорів оренди і суборенди.

Після оголошення представником позивача позовних вимог, суддя оголосила перерву у судовому засіданні до 4 вересня.