Суд віддав нещодавно облаштований сквер "Первоцвіт" на Пасічній під забудову


До Дня Незалежності в мікрорайоні "Пасічна" в Івано-Франківську відкрили багатостраждальний сквер "Первоцвіт".

Як всі пам'ятають відкриттю скверу передувала судова тяганина і скандали. Забудівник вперто відмовлявся віддавати ділянку і подавав позови у різні суди. Вчора суд завершився на користь забудівника. Про це в мережі Фейсбук написав депутат-свободівець Роман Харук.

"Сьогодні господарським судом Івано-Франківської області прийнято незаконне та ганебне рішення, яким передано в оренду ТОВ "Тора-10" земельну ділянку діючого скверу "Первоцвіт" з метою її житлової забудови! З відомих причин ($) інтереси п.Заріцького були цинічно поставлені вище, а ніж інтереси 250-тисячної громади міста", - повідомив Харук.

Нагадаємо, Івано-Франківська міська рада у 2010 році передала в оренду компанії «Тора-10» територію площею 1,8 га для будівництва спортивно-відпочинкового комплексу з підземним паркінгом, багатоповерхових житлових будинків з приміщеннями громадського призначення та благоустроєм прибережної зони річки в районі вулиць Галицька-Витвицького. У 2013 році міськрада прийняла рішення відмовити забудівнику в продовженні договору оренди ,через протести мешканців прилеглих будинків. Тоді будівельна компанія подала до суду, який тривав більше року.

У червні 2014 року МВК вирішує відвести 1,2 га землі  під сквер.