Суд виніс вирок водію, який на Прикарпатті на смерть збив жінку з дитячим візком


Косівський районний суд засудив водія мінівена, який у Косівському районі збив жінку з трирічним онуком у візку, на півтора року обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном три роки.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода трапилась у селі Рожнів Косівського району. Водій автомобіля "Фіат Добло" вчинив наїзд на 45-річну жінку, яка везла дитячий візок з трирічним онуком, пише Курс

Внаслідок ДТП жінка від отриманих тілесних ушкоджень померла до приїзду карети швидкої медичної допомоги, онук був доставлений в Косівську ЦРЛ із діагнозом: ЗЧМТ, струс головного мозку.

Як йдеться в рішенні суду, водій перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Обвинувачений у судовому засіданні визнав вину в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої. Він пояснив, що разом з другом був на озері та випив вина. Під час відпочинку він трохи посперечався із дружиною, після чого сів у автомобіль і поїхав. В селі Рожнів Косівського району, зі сторони села Тростянець Снятинського району, він виїхав на зустрічну смугу і збив жінку, яка вела візок. У вчиненому щиро розкаюється та просить його суворо не карати.

При винесенні вироку суд врахував, що обвинувачений покаявся, сприяв розкриттю кримінального правопорушення, вперше притягується до кримінальної відповідальності, відшкодував потерпілому завдані збитки, є інвалідом ІІІ групи та має на утриманні малолітню дитину.