Суд вирішив, що Насалик незаконно реорганізував музичні школи у Калуші


Вищий адміністративний суд підтвердив незаконність рішення міської ради Калуша про реорганізацію двох музичних шкіл в одну.

Про це повідомила голова ГО "Я люблю Калуш" Надія Мельникова, пише Галичина

Нагадаємо, що 14 березня 2013 року Калуська міська рада прийняла рішення «Про реорганізацію Калуських музичних шкіл №№1 та 2».

Міністерство освіти і науки просило переглянути рішення щодо реорганізації музичних шкіл міста, сподіваючись на розуміння та вирішення питання на користь дітей.

Управління культури, націо­наль­­ностей та релігій Івано-Фран­ківської ОДА також дало чітку оцінку стану позашкільної музичної дитячої освіти в Калуші та свою рекомен­дацію щодо збереження базової мережі.

Міністерство культури України не погодило вилучення з базової мережі Калуських дитячих музичних шкіл №1 та №2 (ст. 22 ЗУ «Про культуру»).

28 серпня 2013 року Калуський міськрайонний суд виніс рішення за позовом прокуратури міста щодо незаконності рішення Калуської міської ради про реорганізацію двох музичних шкіл в одну.

У вересня 2013 тодішній міський голова Ігор Насалик виніс на сесію міської ради проект рішення про відкликання апеляційної скарги Калуської міської ради на постанову Калуського міськрайонного суду. Крім цього, депутати відмінили своє рішення від 14 березня про реорганізацію музичних шкіл.

Однак, оскільки судова справа дійшла до Вищого Адміністративного суду України, очевидно, що дане рішення міської ради виконане не було - апеляційна скарга не відкликалася.

Тож після розгляду у Касаційному суді, й передачі справи далі - Вищий Адміністративний суд розглянув справу та залишив без задоволення касаційну скаргу Калуського виконкому і в силі — рішення Калуського міськрайонного суду та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду, які стосувалася питання об’єднання музичних шкіл Калуша.

Тож з дня проголошення, а саме - 17 грудня 2015 року - так звану реорганізацію Калуських ДМШ визнано незаконною остаточно.