Суд визначив міру запобіжного заходу болехівцю-наркоторговцю


Слідчим суддею Болехівського міського суду 13 квітня 2017 року було розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Особі, яка обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.307, ч.2 ст.309, ч.1 ст.263 КК України а саме: у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин у великих розмірах; у зберіганні наркотичних засобів, вчиненому повторно, у незаконному придбанні, носінні, зберіганні бойових припас

Ухвалою слідчого судді клопотання  було задоволено. Застосовано щодо підозрюваного жителя м. Болехів запобіжний захід - тримання під вартою строком шістдесят днів. Визначено підозрюваному заставу -  50 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що в грошовому виразі становить 80 000 гривень, пише прес-служба суду.

Слід зауважити, стаття 183 КПК України визначає, що тримання під вартою є винятковим запобіж-ним заходом, який застосовується виключно у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м’яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченим статтею 177 цього Кодексу.

Законодавець  у частині 3 зазначеної статті  зобов’язав  слідчого суддю, суд при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою визна-чити розмір застави, достатньої для забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим обов’язків, передбачених цим Кодексом, крім випадків, передбачених частиною четвертою цієї статті.