Суд взяв під варту брата франківського депутата, що займався контрабандою наркотиків із ЄС


У суботу, 25 листопада, слідчим суддею Івано-Франківського міського суду було розглянуто клопотання слідчого СБУ, щодо визначення міри запобіжного заходу жителеві Івано-Франківська, 1984 року народження, якого підозрюють у вчинені злочину передбаченого ч.3 ст.305 та ч.3 ст. 307 Кримінального кодексу України

Розглянувши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд встановив, що підозрюваний, разом із іншими особами організував придбання в країнах Європейського Союзу та подальше переміщення в Україну таблеток «Subutex 8 Mg» за допомогою водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення вантажів, пише Бліц-Інфо з посиланням на прес-службу міського суду.

Водії, які не були обізнані про злочинні плани співучасників, на власному транспортному, перемістили 04.09.2017 через митний пост «Тиса» Закарпатської митниці ДФС України 6517 таблеток «Subutex 8 Mg» з вмістом наркотичного засобу «бупренорфін», що є особливо великим розміром. 

З того часу і дотепер підозрюваний успішно переховувався від органів правосуддя.

Суд заслухавши позиції сторін та оцінивши надані докази, ухвалив задовільнити клопотання сторони обвинувачення, та застосувати щодо підозрюваного франківця міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слід зауважити, мова йде про 33-річного Чеслава Мерінова, є доводиться троюрідним братом депутату Івано-Франківської міської ради від фракції "УКРОП" Віталію Мерінову. 

У вересні правоохоронці затримали чоловіка, який постачав для Мерінова «Subutex». Пізніше в його будинку в Опришівцях провели обшуки, де виявили значну кількість наркотиків: невелику плантацію коноплі, ще близько трьох кіло сушеної та насіння для майбутнього урожаю. А також значну суму готівки - 23 тисячі євро. Втім, тоді затримати Чеслава Мерінова правоохоронцям не вдалось. 21 вересня його оголосили в розшук.

До теми: СБУ затримала організатора контрабанди наркотиків, який перебував у розшуку