Суд залишив без розгляду позов щодо купівлі локомотиворемонтного заводу


До Окружного адміністративного суду Києва нещодавно надійшов позов про визнання протиправним купівлю цього підприємства громадою Івано-Франківська.

Днями суд ухвалив рішення про залишення цієї позивної заяви без розгляду. Про це в мережі розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Цікаво, чому за збиткове і неперспективне підприємство, яким дехто проголошує "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод", ведеться така боротьба? Мабуть, комусь-таки не вигідно, щоб завод працював та розвивався, адже мав на нього інші плани. Проте наше місто бачить єдиний шлях: збереження виробництва і розвиток підприємства, бо воно може бути корисним і прибутковим з правильним управлінням. І добре, що можемо й далі крок за кроком його провадити", - написав очільник міста. 

Як відомо, 6 липня Івано-Франківська міська рада придбала на аукціоні державний пакет акцій ПрАТ«Івано- Франківський локомотиворемонтний завод». Щоправда, через півгодини комісія передумала та оголосила конкурс повторно. Стартова ціна заводу склала 33, 9 млн грн. І вже нарешті 22 серпня міськрада Із другої спроби придбала "локомотиворемонтний завод". 28 серпня представники міськради підписали договір купівлі-продажу пакету акцій заводу.

Довідково:  ПрАТ «Івано -Франківський локомотиворемонтний завод» — машинобудівне підприємство, яке спеціалізується на ремонті і модернізації дрезин, автомотрис та мотовозів, займається виготовленням запчастин або ремонтом тепловозів.

На підприємстві створене виробництво з виготовлення запасних частин та ремонту: виготовлення автомотриси АМВ, модернізація дрезин, автомотрис, мотовозів,  ремонт рухомого складу,  виготовлення запасних частин до рухомого складу.

Основним напрямком діяльності є випуск сучасної вантажної автомотриси АМВ, що замінює фізично та морально застарілі шляхові дрезини.