Суд Жовніра знову перенесли – підозрюваний у хабарництві захворів


У понеділок, 20 лютого, вкотре перенесли засідання у справі щодо начальника місцевого відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра, якого звинувачують у вимаганні 150 тис $ хабара.

Жовнір не прийшов до суду, бо знаходиться на стаціонарному лікуванні. До суду надійшло клопотання про відкладення справи, пише Репортер

Обвинувачений перебуватиме в лікарні ще 10 днів, а після консультації лікаря зможе з’явитися до суду.

Засідання продовжать 9 березня о 9.00

Нагадаємо, у жовтні начальника Івано-Франківського відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра затримали працівники СБУ і прокуратури на отриманні хабара в розмірі 20 тис $.

Потім з’ясувалося, що то був перший «транш» зі зменшення оціночної вартості для київського підприємця приміщень ДП «Коломийська паперова фабрика».

Далі суд обрав Жовніру запобіжний захід – тримання під вартою і заставу в 4 млн 334 грн.

Після цього суд відсторонив Жовніра з посади керівника Івано-Франківського відділення Фонду державного майна та арештував його майно. Потім були ще два судові засіданні, на яких вирішили залишити обвинуваченого під вартою.

Через півтора місяця у справі Зіновія Жовніра змінили статтю – його більше не звинувачували в хабарництві. Натомість перекваліфікували на «зловживання впливом».

Ще через тиждень суд звільнив обвинуваченого з-під варти. Згодом Жовнір розкаявся в суді й запевнив, що «це не повториться!».