Суд зняв з розгляду справу про заборону КПУ


Київський окружний адміністративний суд зняв з розгляду справу №826/9751/14 про заборону Комуністичної партії України за позовом Мін'юсту та Державної реєстраційної служби.

Про це повідомляє прес-служба суду, пише Вголос.

«Враховуючи направлення адміністративної справи №826/9751/14 до Київського апеляційного адміністративного суду, розгляд справи у призначений судом час у судовому засіданні 27 травня 2015 є неможливим, тому суд знімає з розгляду адміністративну справу №826/9751/14 за позовом Міністерства юстиції України та Державної реєстраційної служби України до Комуністичної партії України про заборону політичної партії, призначену на 27 травня 2015 року о 10:00», – сказано в повідомленні.

Як відомо, Міністерство юстиції звернулося до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з вимогою терміново розглянути подання про притягнення до відповідальності суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, які саботували розгляд справи про заборону Компартії.

У липні 2014 року Мін'юст подав позов до Окружного адмінсуду Києва про заборону діяльності КПУ. У листопаді суд призупинив розгляд позову Мін'юсту про заборону діяльності Комуністичної партії України.

Натомість у грудні 2014 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва про зупинення провадження у справі про заборону діяльності Комуністичної партії України та направив цю справу до суду першої інстанції для подальшого розгляду.