Суддя Господарського суду хоче розглядати колегіально справу оренди землі біля озера у Франківську


28 липня в Господарському суді Івано-Франківської області відбулися слухання в справі Івано-Франківської міської ради до РВЦ "Гаразд" про розірвання договору оренди землі біля міського озера.

Суддя Марина Шіляк винесла ухвалу про колегіальний розгляд справи. У зв'язку з цим розгляд справи відклали до формування колегії суддів, орієнтовно - до вересня. "За спеціальною процедурою будуть вибрані судді, які колегіально прийматимуть рішення у зв'язку з особливістю справи та її резонансом", - розповів голова ГО "Поступовий гурт франківців" Сергій Адамович.

Також 28 липня активісти оскаржували рішення Господарського суду Івано-Франківської області щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки біля міського озера. 16 липня господарський суд відмовив у розгляді позову про визнання недійсним договору на оренду землі на міському озері. Саме тому "поступовці" подали апеляцію до Львівського господарського апеляційного суду, пише ГК

"Апеляцію суд відхилив, проте виніс не ухвалу, а постанову, і ми очікуємо повний її текст. Представники Івано-Франківської міської ради та Ріяфета Гасимова, які є відповідачами у справі, до львівського суду не з'явилися", - повідомив юрист Андрій Кузь.