Суддя з Івано-Франківська отримала найвищий бал на іспиті від Верховного суду


Кандидат на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Надія Стефанів з Івано-Франківська здобула найвищий бал під час іспиту.

Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 28 березня 2017 року визначено результати виконаного 21 лютого 2017 року практичного завдання на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу до касаційних судів у складі Верховного Суду. Згідно з результатами найвищий бал 110.5 отримала суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області Надія Стефанів.

Як повідомляють на сайті Чесно.Фільтруй суд, Надія Стефанів працює суддею з 1990 року, а на посаді судді Апеляційного суду Івано-Франківської області з 2001 року.

Згідно з декларацією родинних зв’язків за 2011-2015 роки, дочка судді, Микитин (Стефанів) Надія з 2011 року працювала помічником судді в Івано-Франківському міському суді Івано-Франківської області, а вже у 2012 році стала суддею Івано-Франківського окружного адміністративного суду. Ще одна дочка, Стефанів Марта з 2011 року працює помічником судді в Господарському суді Івано-Франківської області.

У 2013-2014 роках суддя Стефанів Н.С. спільно проживала з Вороняком Володимиром Андрійовичем, начальником слідчого відділу прокуратури Івано-Франківської області.

У 2014 році, будучи на посаді Голови Апеляційного суду Івано-Франківської області, Стефанів Н.С. позитивно відгукнулась про диктаторські “закони 16 січня”. Зокрема, суддя вказала, що зміни до Закону “Про судоустрій і статус суддів” сприятимуть підвищенню незалежності суддів, а також “виступають важливою передумовою для більш повної реалізації громадянами доступу до правосуддя і судового захисту ними своїх прав”.