Сусідські розбірки: Прикарпатець через межу лопатою побив сусіда


Рогатинський районний суд призначив вирок художньому керівнику Будинку культури селища Букачівці, який лопатою від гамселив сусіда.

Як йдеться у матеріалах справи, 10 квітня о 11 год. 20 хв. прикарпатець перебуваючи на подвір'ї свого господарства, побачив свого сусіда, який за допомогою лопати виконував сільськогосподарські роботи на спірній межі між їхніми земельними ділянками, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Перебуваючи із сусідом у тривалих особистих неприязних відносинах та вважаючи, що останній проводить роботи на його земельній ділянці, він підбіг до потерпілого, зловив його обома руками за верхній одяг в ділянці грудної клітки та штовхнув. Тож чоловік впав на землю. Відтак, він вирвав у нього з рук лопату наніс один удар дерев'яним держаком лопати в обличчя. Коли ж чоловік намагався підвестися з землі, обвинувачений знову штовхнув сусіда обома руками так, що той впав.

«В результаті  нанесеного удару та вчинених насильницьких дій, потерпілому було завдано фізичного болю та заподіяно тілесні ушкодження у вигляді садна нижньої губи, забою м'яких тканин з травматичним набряком правого плечового суглоба, забою м'яких тканин з травматичним набряком нижньої щелепи зліва, забою м'яких тканин з травматичним набряком правого колінного суглоба, які відносяться до легких тілесних ушкоджень», - йдеться в повідомленні.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинені злочину не визнав та  пояснив, що перебуває у тривалих неприязних відносинах із потерпілим щодо визначення межі між їхніми суміжними земельними ділянками. Він також не заперечив, що мав місце конфлікт із сусідом, однак зазначив, що насправді сусід побив його, а не навпаки.

У суді також були заслухали свідчення потерпілого, його дружини, лікаря-травматолога та сестру обвинуваченого.

У підсумку суд визнав  чоловіка визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України та призначив покарання у виді штрафу в розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850,00 грн. Однак на підставі ч.2 ст.86 КК України та п.»г» ст.1 Закону України «Про амністію у 2016 році» від 22 грудня 2016   року обвинуваченого звільнили від відбування призначеного покарання.