Суть здорового харчування в одному реченні


Спеціалісти із американського Консультативного комітету в галузі харчування назвали продукти, які є основою здорового харчування. Споживаючи їх в необхідній кількості, ви завжди почуватиметесь добре!

Незважаючи на те, популярно сидіти на дієті чи ні, завжди актуальним залишається одне питання — що таке здорове харчування?

Ми часто чуємо, як спеціалісти сперечаються стосовно дієт — яка з них краща та більше приносить користі, а яку слід уникати. В цьому і полягає проблема: експерти з харчування не можуть дійти згоди, пише сайт Мізки.сom

Під час минулорічної доповіді спеціалістів із Консультативного комітету в галузі харчування було сказано, що здорове харчування — це:

- більше споживати овочів, фруктів, цільнозернових продуктів, не жирних та з низьким вмістом жиру молочних продуктів, морепродуктів, бобових та горіхів;

- не зловживати алкоголем;

- зменшити споживання червоного м’яса та ковбасних виробів, продуктів і напоїв з вмістом цукру та виробів з білої муки.

Виявляється, все дуже просто!

А нещодавно група провідних дієтологів та лікарів підтвердили правдивість цієї фрази на конференції, суть якої полягала в тому, щоб дійти згоди в питанні харчування, зважаючи на інформацію, яка постійно з’являється в ЗМІ на цю тему.

Тому що одного дня ми читаємо про шкідливість масла та корисність шоколаду і червоного вина, а на наступний з’являється матеріал із протилежними твердженнями. Причиною цього є те, що дослідники та експерти не можуть дійти згоди.

Але і це можна пояснити — щоб прийти до певного висновку в науці про харчування, дослідження повинні тривати дуже довго, і в них має брати участь велика кількість людей.

Тому всі результати експериментів — це лише зразок, пов’язаний з певними наслідками в здоров’ї; сказати, що насправді викликає той чи інший результат — набагато важче.

Ще один висновок, до якого прийшли дослідники, полягає в тому, що їжа має і повинна бути:

- нешкідливою для здоров’я людини;

- нешкідливою для планети (екосистеми, біорізноманіття);

- і просто доброю... точніше — смачною.

Тому не потрібно вибачатись за споживання смачної їжі. Просто переконайтесь, що вона є частиною рекомендацій, які наука справді підтримує.