Сутички під Радою у Києві: Серед перших постраждалих - прикарпатець


Внаслідок зіткнень правоохоронців та мітингувальників в урядовому кварталі Києві, декого з них забрали карети швидкої допомоги

Як мінімум одного мітингувальника та правоохоронця забрали медики. У правоохоронця на лиці була кров, повідомляє "РБК-Україна".

За даним "Громадського", під час сутичок було розпилено сльозогінний газ, а кількість постраждалих – щонайменше троє осіб.

Сама сутичка сталась в урядовому кварталі поблизу будівлі Кабміну. За різними даними, учасників акції – від двох до чотирьох тисяч.

"Ozon/Озон - громадське спостереження" передає, що сутички розпочалися, коли активісти прорвали металеве загородження на перетині вулиць Грушевського та Садової. Саме там стояли бійці Нацгвардії та поліції особливого призначення. І саме там правоохоронці застосували сльозогінний газ.

У відповідь мітингувальники на вулиці Грушевського почали розхитувати автобуси.

Пізніше у мережі опублікували фото постраждалих мітингувальників та поліцейського.

Поліцейський отримав травму голови під час сутичок під Радою (фото прес-служби МВС)


Сутички під Радою: є постраждалі (фото Galya Plachynda)


Один із протестувальників знепритомнів (фото Galya Plachynda).

На другому фото користувачі соцмереж впізнали меншакця Прикарпаття. Про це на своїй сторінці навписав франківець Богдан Досюк.

"На фото "дід" Микола (так ми його називали під час Майдану). Активний учасник Революції Гідності, родом з селища Лисець, що на Франківщині. Чоловік, який покинув домівку та з перших днів - і до самого закінчення тих трагічних подій 2014-го перебував на Майдані, відстоюючи справедливість і краще, європейське майбутнє для своєї країни. А сьогодні ті кого дід Микола привів до влади показали, що вони нічим не відрізняються від режиму Януковича. З такими діями сьогоднішня влада має всі шанси повторити долю режиму Януковича. Адже коли влада боїться свого народу - її кінець близько", - написав франківець.

До теми: У Києві відбулися сутички між поліцією та автомайданівцями

Нацгвардійці з Прикарпаття "мітингують" під стінами Верховної ради