Сварка франківських студентів закінчилась ножовим пораненням одного із них


Подія трапилася в ніч з 2 на 3 травня у м. Івано-Франківськ. Встановлено, що до спричинення тяжких тілесних ушкоджень внаслідок яких потерпілий отримав травми та був доставлений до лікарні, причетний 19-річний місцевий мешканець.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група. У ході проведення першочергових слідчих дій було встановлено, що потерпілий і підозрюваний проживають по сусідству в гуртожитку сімейного типу. Перебуваючи на спільній кухні, та, будучи у нетверезому стані, хлопці посварилися, відтак побилися. Один із них – 19-річний, взяв ніж та наніс ним кілька ударів на рік старшому сусідові, спричинивши проникаючі поранення грудної клітки зліва, лівобічний гемоторакс, різані рани грудної клітки з права, полубочної ділянки живота, верхньої третини правого стегна.

Почувши крики потерпілого, позбігалися сусіди, які, побачивши закривавленого хлопця, викликали правоохоронців та «швидку», пише прес-служба обласного управління Нацполіції.

Працівники поліції, які прибули на місце події, затримали зловмисника, а потерпілого було доставлено до лікувального закладу.

Підозрюваного затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.
За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.1 ст.121 (умисні тяжкі тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України. За що санкцією статті передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. У справі призначено ряд проведення експертиз.