"Свобода" вимагає негайної зміни виборчого законодавства - Андрій Іллєнко


Цей парламент має зараз одну місію – змінити виборче законодавство й піти на нові вибори.

Для того, щоби наступні вибори дійсно змінили політичну систему країни, перезавантажили її, ми повинні добитися нового закону про вибори: за пропорційною системою з відкритими списками.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді 20 червня 2017 року заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, пише Gazeta.ua.

Свободівець наголосив, що новий закон про вибори народних депутатів України був вимогою Революції гідности, передвиборною обіцянкою президента, а також був прописаний у коаліційній угоді парламенту. Однак цієї вимоги досі не виконали.

"На ухвалення нового закону чекає вся країна. Без нього ми не зможемо якісно оновити українську політику. Чинний закон був написаний у часи Януковича. І тоді, й зараз документ діє в інтересах влади: він зберігає корупційну систему, дає можливість маніпулювати виборами, а також тримати під контролем парламент. Цей закон зберігає мажоритарку, що є інструментом політичної корупції для нинішньої влади. Необхідно негайно змінити виборче законодавство", – заявив націоналіст.

Також Андрій Іллєнко анонсував акцію протесту, яка відбудеться 21 червня о 9:30 біля Верховної Ради. Активісти вимагатимуть у влади, парламенту і президента виконати передвиборчі обіцянки й ухвалити новий закон про вибори.