Свободівець зібрав 150 підписів нардепів за скасування депутатської недоторканності


13 липня 2017 року Всеукраїнське об'єднання "Свобода", "Національний корпус" та "Правий сектор" пікетують Верховну Раду з вимогою скасувати депутатську недоторканність. Близько півтисячі активістів вимагають рівності всіх громадян перед законом.

Близько півтисячі активістів вимагають рівності всіх громадян перед законом, пише Gazeta.ua

"Верховна Рада у нас не працює як треба – фактично взагалі не працює. І сьогодні останній день засідання Ради перед двомісячними канікулами. Парламент країни, що воює, дозволяє собі на два місяці йти відпочивати! "Свобода" ініціювала збір підписів для внесення змін до Конституції щодо депутатської недоторканності. Нині нам бракує лише декілька голосів, щоби законопроект зареєстрували у Верховній Раді і цей процес почався. Тому ми вимагаємо від депутатів підписатися під цим документом, щоб він уже сьогодні був поставлений на голосування", – заявив під час мітингу народний депутат України Андрій Іллєнко.

Свободівець також озвучив вимогу до керівництва Верховної Ради розглянути та проголосувати в повному обсязі подання на зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт нардепа Михайла Добкіна.

Незабаром народний депутат від ВО "Свобода" Юрій Левченко сказав, що зібрав 150 голосів для ініціювання змін до Конституції для скасування депутатської недоторканності. Наступний крок – реєстрація законопроєкту свободівця у парламенті та голосування за зняття депутатської недоторканності.

"Дякую всім, хто сьогодні прийшов до Верховної Ради й змусив депутатів згадати про свої передвиборчі обіцянки. Бо до цих протестів протягом чотирьох місяців, поки я збирав підписи, у більшості депутатів простежувалися провали в пам'яті", – зазначив Юрій Левченко.

 
Народний депутат від ВО "Свобода" Юрій Левченко зібрав 150 голосів для ініціювання змін до Конституції для скасування депутатської недоторканності