Свої доходи вже задекларували 260 жителів Івано-Франківщини


З початку року 260 жителів Прикарпаття подали декларації про доходи, отримані минулоріч, з них 256 «обов’язкових» та 4 – на отримання податкової знижки.

Про це повідомили  в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС в Івано-Франківській області, передає управління ДФС в Івано-Франківській області

Зазначені громадяни задекларували 8,9 млн. грн. доходів, з яких до бюджету надійде більше 0,5 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 95,4 тис. грн. військового збору. До повернення  на розрахункові рахунки платників належить 8,6 тис. грн. ПДФО.

Найчастіше громадяни декларували доходи у вигляді спадщини, від здачі в найм нерухомого майна, від продажу об’єктів рухомого та нерухомого майна, та іноземні доходи.

Як відомо, з 1 січня 2017 року триває кампанія декларування доходів громадян.  Обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає:

- при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого ступеня споріднення тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

- в інших випадках, передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

Нагадаємо, кампанія декларування минулорічних доходів громадян триває до 1 травня 2017 року. Декларації про майновий стан і доходи громадяни повинні подавати до ДПІ за місцем своєї податкової адреси.

На допомогу громадянам на офіційному порталі територіальних органів ДФС в Івано-Франківській області (http://if.sfs.gov.ua/) функціонує банер „Декларування доходів”, в якому розміщено копії нормативно-правових актів, якими регулюється порядок оподаткування доходів фізичних осіб, інформацію щодо осіб, які зобов’язані подавати декларацію, випадків, коли така декларація не подається, форму річної податкової декларації і зразок її заповнення, порядок подання декларації для отримання податкової знижки тощо.