Святкування повноліття у сумнівній компанії закінчилось для прикарпатця трагічно


Під час застілля 18-річного іменинника жорстоко побили, а опісля винесли на сміттєзвалище.

Доля до цього хлопця була не надто прихильною. Ріс у селі Пнів, у бідній багатодітній родині. Батько випивав, бувало, що й виганяв сина з дому.   А коли Іванові виповнилося 10 -- померла мама, пише Експрес.

Про хлопця, як могли, піклувалися старші двоє сестер і брат. Однак його часто бачили в Надвірній, де він просив гроші "на булочку". Щоправда, більшість такого заробку тратив на оковиту. Друзі теж були відповідні.  

А днями Івану виповнилося 18. Зустрівся зі знайомим у його хаті. Потім ще підійшло декілька товаришів. Пиячили. А далі почалася сварка. 32-річний, раніше судимий за майнові злочини, господар у якийсь момент схопив дерев’яну палицю і почав нею лупцювати іменинника. Бив, куди міг влучити. По голові та тілі. Коли зрозумів, що Іван уже мертвий, разом з іншими гістьми винесли тіло в сарай. Там воно пролежало ще два дні.  

Не дочекавшись брата зі святкування дня народження, схвильована сестра Івана подалася в поліцію. Повідомила про його зникнення. А наступного дня його тіло знайшли на місцевому сміттєзвалищі.   

"Від побоїв у потерпілого виникла закрита черепно-мозкова травма з крововиливом під м’яку мозкову оболонку, -- каже Іван Кавінський, начальник Надвірнянського відділу поліції Івано-Франківської області. -- Це призвело до набряку та набухання головного мозку. А далі -- до смерті. Як з’ясували правоохоронці, після двох днів тримання тіла в господарському приміщенні убивця вирішив приховати сліди злочину. Спільно з товаришем, також місцевим жителем, змайстрував дерев’яні ноші та виніс мертвого на сміттєзвалище у Пньові".  

Підозрюваного в убивстві розшукали та затримали. Інших учасників того кривавого застілля перевіряють на причетність до злочину.