"Свято ковалів" в Івано-Франківську: Куди варто піти?


Цього року ковалі демонструватимуть свої вміння з 11 по 13 травня на площі фортечної галереї «Бастіон». І будуть це не лише знані українські ковалі, а й майстри ковальського ремесла з інших країн (Німеччини, Польщі, США, Чехії тощо)

Організатори обіцяють, що буде дуже масштабно та видовищно. Зокрема ковалі викують декілька нових скульптур, які прикрасять вулиці Івано-Франківська.

11 травня о 12:00 годині на площі "Бастіон" відбудеться урочисте відкриття фестивалю та майстер-клас ковальства для дітей з Олександром Шапошником.

12 травня дійство розгортатиметься одразу на двох локаціях. О 15:00 в галереї "Бастіон" виступ  ковалів & байкерів “Цвях дружби”, о 16:00 відкриють скульптуру “Ангел, що дарує”, а ще через годину нагородять молодих ковалів.

Палац Потоцьких в цей день прийматиме гостей до 03:00 ночі. О 12:00 відбуватиметься  відкриття мистецьких локацій, майстер-класи, інтерактивні квести. О 19:00 розпочнеться міжнародне ковальське шоу. Завершенням цього дня стане аудіо-візуальний перформанс.

13 травня у галереї "Бастіон"  о 10:00 відбудеться відкриття 17-ї міжнародної виставки “Орнаментальне ковальство” і нагородження номінантів фестивалю.