Святослав Вакарчук: Івано Франківськ - місто динаміки


Вчора, 27 червня до Івано-Франківська завітав Святослав Вакарчук. На зустрічі з франківцями він розповів про ідею створення навчально-виховного центру Української академії лідерства.

Перша академія відкрилась в 2015 році в Пущі-Водиці, під Києвом, пізніше Харків, Миколаїв, Львів, Полтава та на черзі Івано-Франківськ, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

На питання чому саме Франківськ наступне місто, Святослав Вакарчук відповів, що це дуже динамічне місто.

"Сьогодні, після того, як почалась впроваджуватись децентралізація в Україні, ми бачимо як кожне місто по-різному справляється. Декілька днів тому авторитетний журнал створив рейтинг міст, і Франківськ опинився на другому місці після Вінниці. Заслуга цього - спільна: міської влади та громади міста. Коли заїжджаєш у Франківськ, одразу бачиш ту кількість культурних процесів та кількість ентузіазму до будь-яких нових речей",- наголошує співак.

За словами Вакарчука, бізнес-спільнота дуже добре відгукнулась на таку ідею.

"За годину розмови ми зібрали 2 мільйони гривень, завдяки франківським бізнесменам. Ця спільна дія вражає. Це показує, яка сильна ваша громада, яким прикладом це може бути для інших міст. Ви зараз одні з тих, хто попереду нашої європейської мрії. Тому що, ви берете на себе відповідальність, довіряєте один одному, вибираєте ту владу, яка здається релевантною тим викликам, які потрібні",- звернувся до глядачів Святослав.

Як стверджує лідер гурту "Океан Ельзи", він не малює з Івано-Франківська ідеальну картинку. Вакарчук впевнений, що якщо порівняти будь-яке українське місто зі середньостатистичним західноєвропейським містом, то побачимо, як багато в нас проблем.

"Але те, що я маю змогу порівняти те, що тут набагато краще, ніж в інших містах, яких я буваю з гастролями, - це так. Це моя об'єктивна оцінка",- додає виконавець.

Саме тому, академію хочуть створити в Івано-Франківську. Співак не чекав, що лише за один день  можна знайти половину суми на цей проект.

"Я впевнений, що тепер, надавши розголосу і залучивши підтримку інших бізнесменів, ми зберемо всі гроші. Вже з наступного року діти зможуть навчатися саме тут",- зауважує Вакарчук.

До теми: Вакарчук у Франківську анонсував відкриття "Академії лідерства" для молоді​

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!