Таємницю розкрито: Цьогоріч івано-франківське КП «Електроавтотранс» отримало понад 10 мільйонів гривень компенсації


Щороку держава та місцева влада виділяє державним підприємствам кошти на компенсацію за перевезення пільгових категорій населення.

В Івано-Франківську це комунальне підприємство«Електроавтотранс». Підприємством здійснюється перевезення за дев’ятьма тролейбусними маршрутами та одним автобусним.

Як повідомляв головний спеціаліст відділу транспорту та телекомунікації Володимир Чих, вони перевозять пільговиків без обмежень цілий день, тому щороку отримують грошову компенсацію.

Нагадаємо, минулого тижня кореспонденти «Бліц-Інфо» звернулись до директора КП «Електроавтотранс» Леоніда Яковця, щоб той озвучив суму компенсацій, яку підприємство отримало цьогоріч. Однак, той в свою чергу пояснив, що «не знає».

Проте як вдалось з’ясувати кореспондентам «Бліц-Інфо» в департаменті комунального господарства транспорту та зв’язку, суми не є конфіденційними, підприємство коштами забезпечене та «не бідує».

Відтак цьогоріч підприємство «Електроавтотранс» вже отримало субвенції у понад 10 мільйонів гривень.

«У 2013 році їм передбачено з міського бюджету 425 тисяч гривень на перевезення учнів та 15 мільйонів 878 тисяч гривень з державного бюджету на перевезення всіх категорій пільговиків. І вже цьогоріч комунальники отримали понад 10 мільйонів», - зазначають у департаменті.  

Що стосується коштів минулорічних компенсацій, то за словами керівників департаменту, загальна сума субвенцій склала майже 12 мільйонів гривень.