Таки добудова: На готелі Дністер зупинили роботи і склали адмінпротокол


Нещодавно у мережі зчинився переполох через готель "Дністер" у якому триває реконструкція. Зокрема, людей стривожили чутки про можливу добудову поверхів.

Втім, як тоді запевнив у коментарі Бліц-Інфо власник готелю "Дністер" Мирослав Бойкойдеться тільки про відновлення історичного вигляду будинку і вежі.

Натомість начальник відділу охорони культурної спадщини Володимир Ідак у коментарі кореспонденту Бліц-Інфо зазначив, що за проектом ніякої добудови не передбачено

"У мене теж є інформація, що там щось "цікаве" робиться. У всякому випадку я говорив з франківськими проектантами і вони нічого такого не розробляли. Можливо якісь проектанти зі сторони залучались. Це треба з'ясовувати. Згідно законодавства, ми не маємо туди доступу, тому не володіємо ситуацією. Нам відомо тільки про ремонт. Проте, будемо з'ясовувати", - запевнив тоді Ідак.   

А вже сьогодні стало відомо, що Управлінням з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету міської ради, за результатами планової перевірки на об’єкті будівництва з реставрації будівлі № 12 на вул. С. Стрільців (готель «Дністер») виявлено виконання робіт з реконструкції даху будівлі без отриманого належним чином права на виконання таких робіт.

У зв’язку з чим було складено протокол про адміністративне правопорушення та видано припис про зупинення робіт з реставрації будинку № 12 на вул. С. Стрільців.