Таки не сепаратисти: САД визначила нового підрядника для ремонту доріг у семи районах


Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області провела тендер на поточний дрібний ремонт автомобільних доріг і штучних споруд загального користування державного та місцевого значення.

Мова йде про дороги в межах Богородчанського, Городенківського, Галицького, Надвірнянського, Рогатинського, Тлумацького, Тисменицького районів та Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як йдеться на Prozorro, на торги подавалися п’ять учасників. А саме, найвищу цінову пропозицію подав ТОВ «Шляхбуд-Лім» – 102 млн 989 тис 818 грн. Далі йдуть ТОВ «Інтер Буд» з пропозицією в 97 млн 290 тис грн., дочірнє підприємство «Івано-Франківський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», що запропонувало 82 млн грн та ТОВ "ДП "Алькор" з пропозицією 81 млн 990 тис грн. П’ятим підприємством є ТОВ «Шляховик». Їхній представник зареєструвався у торгах, однак так і не продав жодної пропозиції.

Відтак переможцем торгів стало ТОВ «Інтер Буд». Варто додати, вони подали не найнижчу цінову пропозицію, а були лиш третіми. Натомість найдешевшу пропозицію від ТОВ «ДП "Алькор" відхили через те, що вони не надали договірну ціну з розрахунками, а пропозицію  "Івано-Франківський облавтодор" - через виявлені помилки у договірній ціні.

Треба зауважити, ще під час проведення цього тендеру розгорівся скандал. ЗМІ повідомили, що перемогу у тендері здобула фірма, пов'язана з сепаратистами. Мова йшла саме про "ДП "Алькор". Втім, тоді очільник САД Василь Буджак повідомив кореспонденту Бліц-Інфо, що тендер ще триває і переможця торгів ще не визначили.

Тож, «Інтер Буд» за 97 млн 290 тис грн зобов’язується провести поточний дрібний ремонт з урахуванням земляних робіт, розбиранням дорожнього одягу, відновлення асфальту, штучні споруди такі як демонтаж та установлення люків та решіток. Окрім того, встановити об’єкти дорожньої інфраструктури, об'єкти благоустрою, упорядкувати узбіччя та провести берегоукріплення. Загалом підрядник повинен виконати 173 пункти договору, який підписали напередодні, 20 червня. Термін виконання робіт - до 31 грудня 2017 року.

Основним кведом ТОВ «Інтер Буд» є будівництво доріг і автострад. За даними ЄДРПОУ, засновником ТОВ «Інтер Буд» є Гнатковський Іван Романович. Гнатковський також є кінцевим бенефіціаром ТОВ «ПМК-22», де керівником є колишній головний дорожник області Микола Проців.

До теми: Фірма прикарпатського нардепа за 411 мільйонів відремонтує шматок дороги Р-21

12 мільйонів за кілометр асфальту: «Шевченківська» фірма ремонтуватиме дороги Прикарпаття за рекордними цінами