Технагляд: Наш найбільший сором вибірковий ремонт мосту на Пасічну


За кожним ремонтом доріг чи дворів в Івано-Франківську стежить технічний нагляд.

Про це йшлось сьогодні, 8 травня на щотижневій оперативній нараді у міського голови, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами начальника відділу технічного нагляду Ігоря Пицко, в їхньому департаменті працюють вісім спеціалістів, які можуть здійснювати технічний нагляд.

Загалом, технічний нагляд департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою минулого року провів перевірку 20 доріг та вулиць, 46 міжбудтнкових проїздів та прибудинкових територій, 30 тротуарів, 10 кільцевих розв’язок та острівцівв безпеки, 9 проектів по партицитипаторному бюджетуванню, 57 об’єктів за депутатські кошти. Встановлено 25 контейнерів закритого типу та облаштовано 5 під’їздів до контейнерних майданчиків, 120 лавок, 150 урн, всановлено 41 камеру відеонагляду, підсвічено 15 дворів, проведено капітальний ремонт освітлення 6 вулиць та інше.

Також департамент ЖКГ має дороги, які перебувають на їхній гарантії. Їх є 12.

«Вулиця Сахарова – ми її зробили та не повертались до неї три роки, те ж саме з вулицею Урожайна», - каже посадовець.

Пицко зазначив, соромом відділу є вибірковий капремонт мосту на Пасічну. Він зазначає, що підрядник мав зробити все за мільйон, хоча цих коштів недостатньо.

Він додав, що найчастіше вони стикаються з халатністю підрядників, помилками та прорахунками в проектно-кошторисній документації, браком технічних спеціалістів.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!