Тільки один нардеп від Прикарпаття не підтримав закон про особливий режим конфіскації активів Сім'ї


Вчора, під час сесійного засідання Верховна Рада двічі намагалась включити до порядку денного законопроекту “Про особливий режим спеціальної конфіскації майна”.

І двічі у залі не назбиралось потрібної кількості голосів. В першому випадку було набрано 198 голосів народних депутатів, у другому - 214 із 265 присутніх. І це, незважаючи на те, що законопроект заслуговує уваги, адже особливий режим спеціальної конфіскації грошей, цінностей та іншого майна застосовується до майна усуненого з поста президента Віктора Януковича та інших причетних до корупційних схем.

Прикметно, що за внесення його на розгляд парламенту проголосували майже всі прикарпатські обранці. Майже, бо два все таки не голосували. Один із них був відсутнім на засіданні, а це нардеп від БПП Анатолій Матвієнко, а інший взагалі не наважився сказати закону ні "за", ні "проти". Останнім є представник Івано-Франківська у Верховній раді від того ж таки БПП Олександр Шевченко. Вочевидь, нардеп вкотре вирішив не брати на себе відповідальності за проголосоване та не натиснув жодної кнопки. Треба зазначити, що для таких як він, на панелі є кнопка "утримався". Тим не менш, Шевченко нею не скористався. Так само як і випадку зі скандальним голосуванням змін до Костинституції.

Треба додати, що у проекті закону зазначено перелік прізвищ фізичних осіб, щодо яких застосовується особливий режим спеціальної конфіскації:  колишній в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов, екс-прем'єр Микола Азаров, його син Олексій Азаров, екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, екс-глава адміністрації президента Андрій Клюєв, народний депутат Сергій Клюєв, власник групи компаній "ВЕТЕК" Сергій Курченко, екс-генеральний прокурор Віктор Пшонка, мер Харкова Геннадій Кернес.Крім того, під особливий режим спеціальної конфіскації підпадають юридичні та фізичні особи, яким було передано майно, яке підлягає спеціальній конфіскації, інформує depo.ua

У законопроекті також передбачено, що генпрокурор звертається з клопотанням про застосування особливого режиму спеціальної конфіскації майна в суд за зверненням секретаря Ради національної безпеки і оборони, заступника генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, міністра юстиції, голови Служби безпеки України.