ТОП-10 цікавинок Івано-Франківська


Мабуть кожен з нас, вирушаючи у незнайоме/малознайоме місто, задавався питанням – що ж такого цікавого можна побачити у цьому місті?

Івано-Франківськ – місто контрастів, саме так звучала б назва в якомусь старому путівнику, бо ж Франківськ – це суміш сучасних, часом незрозумілих(ох, це сучасне мистецтво) муралів і давніх будівель, місто новобудов  (так-так, будівельний бум зачепив нас не по-дитячому) і неймовірно красивих вуличок, місто затишку і чудової природи.

Тож представляємо вашій увазі ТОП-10 Івано-Франківських цікавинок, які варто відвідати і побачити:

  1. Перше місце у нашому рейтингу ТОП-10 займає оглядовий майданчик на міській ратуші (ну і сама ратуша, звісно). Франківська ратуша єдина в Україні побудована у стиліконструктивізму, а її висота складає 49.5 метрів. Тому не побачити її то дуже великий гріх.

Показується 1. Vasyl Nesplyak.jpg

Показується 2. Vasyl Nesplyak.jpg

  1. Вовчинецькі гори також відомі як "Івано-франківськийГолівуд". Про гори складено багацько легенд, тому якщо ви дуже вразливі, відвідайте їх  ще за дня, оскільки кажуть що вночі, там ходить усяка нечисть –  вуж з людською головою і крилата змія.

Показується 3.jpg

  1. Прогулявшись горами, не втратьте нагоду відвідати новий паб-клуб Івано-Франківська (він знаходиться неподалік). Навіть якщо ви не любите пиво, побачити Буха-Rest (саме так називається заклад) це просто must-see для подорожі у Франківськ. Буха-Rest – це підводний човен, на борту якого організували паб. Інтер’єр зроблений у стилі стім-панк, а  сам паб має дуже цікаву легенду. А про смачну чеську кухню і класне пиво – годі говорити. Тим паче, що пиво можна наливати самостійно завдяки пивним установкам на кожному столі.

Показується 4..jpg

Показується 5.jpg

Показується 6.jpg

  1. Ковані скульптури. Вам буде важко (а хто обіцяв, що буде легко?), адже усі вони мають різні локації і розкидані по центральній частині міста:

«Дерево Щастя» і «Букет Майстрів» - вул. Незалежності

«У рамках ковальськихтрадицій» площа Міцкевича

«Великоднє Сонце» майдан Шептицького

Металева арка міського права - на майдані Шептицького при спуску на вул. Низову

«Круговерть ковальськихміст»  вул. Низова

Алея кованих скульптур вул. Шевченка

Показується 7. Євген.jpg

Показується 8.jpg

Показується 9..jpg

  1. Найменша вуличка Івано-Франківська – вулицяІвана Труша(між пл. Ринок та вул. ЛесіУкраїнки), її довжина становить 65 метрів, а ширина – 6 метрів і вона встелена давньою бруківкою.

Показується 10. Євген.jpg

  1. Кав’ярня Mondays, де можна посмакувати смачними і дуже корисними десертами, оскільки солодощі у Mondays без борошна і рафінованого цукру. Тож від таких солодощів ви не лише не погладшаєте, ба більше – отримаєтекористь для здоров’я.

Показується 11..jpg

Показується 12. Андрій Шустикевич.jpg

  1. Парк ім. Т.Г. Шевченка. Колись – Звіринецька діброва, куди Потоцькі запрошували своїх гостей на прогулянки і полювання. Зараз у парку багато алей для прогулянок, штучні водойми з качечками та лебедями (не забудьте прихопити хлібчик), а ще альпін-парк, атракціони для дітей і дорослих та колесо огляду, одним словом (двома словами) – весело і красиво.

Показується 13 Євген.jpg

Показується 14.Євген.jpg

Показується 15. Євген.jpg

  1. Галерея-книгарня «Під лиликом», яка знаходилась на початку вул. Шевченка. Ще вкінці 90-х, у приміщенні  книгарні,була популярна кав’ярня з однойменною назвою, де влаштовували посиденьки відомі станіславські митці. А зараз «Під лиликом» можна придбати літературні новинки та картини місцевих художників.

Показується 16.Наталка Голомідова.jpg

  1. Фортечна галерея «Бастіон»- це частина справжніх фортечних укріплень старого Станіславова. «Бастіон» складається з тераси, самої галереї, де розташовані різноманітні крамничкита пішохідної бокової вулички (доречі там виходять класні фото).

Показується 17..jpg

Показується 18..jpg

Показується 19..jpg

  1. Будучи в «Бастіоні» завітайте устильну йогуртерію «Milk&Pink». Інтер’єр закладу розробляв архітектор Михайло Саморіз. Цікавою особливістю цього місця став фрагмент оборонної стіни, яка залишилася від старої фортеці 1662 року. За короткий час йогуртерія встигла підкорити багатьох відвідувачів, що не дивно - чудові італійські десерти, домашній йогурт на будь-який смак і приголомшливий вид з вікна не залишать байдужим нікого.

Показується 20..jpg

Показується 21..jpg

Завершуючи цей перелік, хочеться сказати – Івано-Франківськ класний, і сюди точно варто приїхати!