ТОП-5 місць для літнього відпочинку в Карпатах


До кінця літа залишився місяць. Наша країна така різноманітна, що тут можна придумати відпочинок на будь-який смак і розмір гаманця.

Зрозуміло, що більшість хоче поїхати відпочивати за кордон, особливо після відкриття кордонів Євросоюзом. Але можемо вас заспокоїти, необов’язково витрачати купу грошей, адже в Україні є неймовірна кількість ідей і варіантів для незабутнього відпустки.

Не завжди літній відпочинок – це відпочинок десь на березі моря. Люди діляться на шанувальників моря та шанувальників гір. Українці – щасливчики, наша країна має вихід до двох морів – Азовського та Чорного, а також дивовижну гірську систему – Карпати, інформують Економічні Відомості.

Карпати – це не тільки мальовничі гори, густі ліси, неймовірні природні ландшафти, а й м’який клімат у поєднанні з цілющими властивостями мінеральних джерел. Ми вибрали найкращі місця Карпатського регіону, що могли б стати альтернативою відпочинку за кордоном. Відпочивати в Карпатах можна цілий рік, та найкомфортніша погода – з травня по жовтень. Влітку тут можна насолодитися хвойними лісами, квітучими луками, безліччю грибів та ягід, побачити природу, майже не займану людиною. Тут багато мінеральних вод, природних джерел, цілющих трав, що дає не тільки відпочити, а й зміцнити своє здоров’я. Добре розвинена туристична інфраструктура забезпечить вам максимальний комфорт протягом усього відпочинку. Природа Карпат така різноманітна, що будь-хто з відпочиваьників знайде собі заняття на свій смак.

Буковель

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Гірськолижний курорт Буковель розташувався за селом Поляниця. Шанувальники гірських прогулянок можуть вирушити в похід до найближчих вершин. Серед туристів популярними є маршрути до диких водоспадів і цілющих джерел. Улітку в них сміливо можна скупатися – за повір’ями, купання в мінеральних джерелах приносить столітнє здоров’я. Завдяки різноманітним трасам та розвиненій інфраструктурі Буковель може претендувати на звання курорту європейського рівня, залучаючи десятки тисяч туристів щороку. Комплекс визнано таким, що розвивається найшвидше у світі. Нещодавно тут відкрили найбільше штучне озеро в Україні площею 6,8 га. Водойма площею 750 на 140 метрів, завглибшки 15 метрів, з 2-кілометровим пляжем. Справді, чим не альтернатива відпочинку біля моря?

Вартість проживання: 350-3300 грн.

Яремче

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Яремче – чудове місце для активного відпочинку. Якщо ви шанувальник походів у гори, рафтингу, катання на конях, поїздок на велосипедах або квадроциклах, а також любите відвідувати екскурсії, – кращого місця для відпочинку не знайти. Чисте повітря, запах квітів і лісових трав, чарівні пейзажі, бурхлива річка – усе це залишить незабутні спогади про відпочинок у Яремчому.

Якщо ви зупинилися в Яремчому, обов’язково відвідайте водоспад Гук. Щоб дістатися до нього, доведеться подолати 5 км пішки, та результат того вартий. Біля водоспаду є обладнані альтанки, де можна перекусити, милуючись краєвидами, а потім скупатися в його холодних водах, що спадають.

Вартість проживання: 350-2500 грн.

Верховина

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Якщо ви справжній поціновувач давніх традицій Гуцульщини та давньої природи, вирушайте сміливо до Верховини. Тут збереглися старовинні народні звичаї й обряди, легенди й казки. Це місце вважається лікувально-оздоровчим курортом, адже на її території є понад 100 джерел мінеральних вод. Крім цього, ви можете піти збирати гриби, ягоди та лікувальні трави.

Вартість проживання: 250-1500 грн.

Кваси

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Кваси розкинулися вздовж річки Чорна Тиса і з усіх боків оточені високими горами. Селище відоме своїми мінеральними водами та близькістю до гірськолижного курорту Драгобрат. Поруч - найвищий в Закарпатті водоспад Труфанець, висота падіння води в якому становить 36 метрів.

Вартість проживання: 200-1800 грн.

Ворохта

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Якщо ви мрієте підкорити вершину найвищої гори в Україні – Говерли, то кращого відпочинку, ніж у Ворохті, не знайдете. Крім цього, відпочинок тут – це чисте повітря, гірські долини, водоспади та річки, і неповторний місцевий колорит. Ви наповнитеся енергією, наберетеся сил, очистите легені. Також у селищі є унікальна можливість спробувати рафтинг та отримати незабутні враження.

Вартість проживання: 200-2700 грн.
Читать полностью на http://eizvestia.com/uk/society-ukr/full/208-top-10-misc-dlya-vidpochinku-v-ukraini