ТОП-5 причин відвідати Форум Видавців


Сьогодні, 13 вересня у Львові стартує 24-й «Форум видавців». Цього року приїде 50 авторів із 25 країн світу. Його тема – "точка відтворення".

Є як мінімум п'ять причин не пропустити цьогорічний Форум Видавців.

Познайомитися із маловідомою літературою інших країн.

Кожного року гостями Форуму Видавців стають письменники із різних країн світу, тому Міжнародний літературний фестиваль, що проходить у Львові, є доброю можливістю відкрити для українського читача творчість відомих закордонних авторів, книги яких ще не були видані українською мовою. У цьогорічній програмі – унікальні презентації шведської, грузинської, словацької, французької, хорватської та навіть індійської літератур.

Зацікавити власну дитину у читанні.

Популяризація читання – це одна із головних цілей проведення Форуму Видавців. І хоча кожного року у Львові відбувається спеціальний Дитячий Форум, програма осіннього також багата на заходи для малечі, що любить проводити час за книжкою. Для наймолодших читачів буде проведено зустрічі із письменниками, майстер-класи із  виготовлення коміксів та закладок,  презентації дитячих книжкових новинок українських та закордонних авторів. Пройдуть і цікаві навчальні воркшопи для батьків – «Як цікаво, доступно та легко ввести дитину в світ грамоти», «Бізнесмаги, або Як виховати міліонера» та ін.

Відвідати унікальні літературні виставки та перфоменси.

Відеопоетичні перфоменси, вірші-плакати, читання за участі акторів, мультимедійні виставки… Усі ці нові синтетичні мистецькі жанри можна зустріти серед ініціатив Форуму Видавців. Окремі із перфоменсів будуть презентовані в Україні вперше. Це, зокрема, проект Асі Гефтер та Ол. Здоровецької «Пазли пам’яті». Виставка плакатів, створених на вірші сучасних українських письменників, зустріч із Оленою Павловою – авторкою кота Інжира та ін.

Побувати на екскурсії, яку проведе улюблений письменник.

Серед заходів 24 Форуму Видавців заплановані літературні екскурсії містом. Їх проведуть українські письменники, які розкажуть про свої улюблені місця у Львові. Також в рамках акції «Третій вік: задоволення від читання» вперше будуть організовані геотуристичні екскурсії Львівщиною. Зокрема, відбудеться екскурсія у музей-садибу Івана Франка в Нагуєвичах.

Спробувати свої сили у письменництві.

Низка тематичних кластерів Львівського Форуму Видавців присвячені темі літературної освіти. Молоді поети, прозаїки, перекладачі матимуть нагоду не лише презентувати власну творчість, але й вдосконалити письменницькі вміння. Серед заходів воркшопи на такі теми: прийоми літературної майстерності, підготовка матеріалів до друку, як писати про і для підлітків, проведення якісних літподій, тренінги із написання грантових заявок та ін. Також у рамках Форуму Видавців відбудеться одноденний семінар на тему «Авторське право у видавничій справі».