Топ-7 найбільш небезпечних продуктів, які викликають рак


Деякі продукти можуть спричинити розвиток такого серйозного захворювання як рак. У цьому переконані американські медики, які провели численні дослідження щодо впливу продуктів на розвиток онкозахворювання.

Список 7 найнебезпечніших для розвитку раку продуктів опублікував американський ресурс The truth about cancer, пише 24 канал.

Попкорн

Вчені переконані, що в олії, в якій смажать попкорн, додають штучні ароматизатори. Вони виділяють в процесі готування пар, що містять токсична для організму речовина діацетил.

Вживання попкорну може викликати рак легень.

М’ясо-гриль

Вчені перековані, що під час приготування м’яса на грилі, воно змінює свою молекулярну структуру. У цей час вивільняються гетероциклічні ароматичні аміни, які є канцерогенами.

Соління, копченості, маринади

До цих продуктів виробники додають консерванти, які збільшують їх термін зберігання. Консерванти накопичуються в організмі, відтак, повільно призводять до несприятливих змін на клітинному рівні.

Газовані напої

У газовані напої додають високофруктозний кукурудзяний сироп, барвники і ряд інших хімічних речовин, за допомогою яких вода змінює колір, смак та аромат. Такі додатки можуть спричинити різні порушення кишкової мікрофлори і збільшують жирову масу, сприяючи розвитку запалення.

Консерви

Краще купити заморожену їжу, ніж консервовані продукти. Експерти переконані, що місткості і кришки консервованих продуктів виділяють бісфенол-А. У щурів цей хімікат викликав генетичні зміни клітин головного мозку.

Біла мука

Медики запевняють, що надмірне споживання продуктів, які містять білу муку, підвищує несприйнятливість організму до інсуліну, який допомагає боротися з раковими клітинами.

Червона магазинна риба

Виробники часто використовують антибіотики та інші додатки для швидшого росту риби. Вживаючи такі продукти, людина ризикує отримати велику дозу потенційно небезпечних хімічних речовин.

До слова, вчені зі Швейцарії анонсували створення невеликого татуювання, яке темніє, якщо у крові підвищується вміст гіперкальциємії – показник, який пов'язаний з розвитком онкологічних захворювань.