ТОП-калорійних продуктів, які не шкодять фігурі


Ви напевне здивовані, але справді існує перелік продуктів, які мають достатньо високий вміст калорій, але не спричиняють шкоди фігурі, якщо їх споживати у невеликій кількості.

Звісно, цілком правильним рішенням є убезпечення себе від зайвих калорій, оскільки так можна убезпечити своє здоров'я або просто запобігти збільшенню маси тіла. Однак повністю виключати зі свого щоденного раціону калорійну їжу не можна, оскільки для нормальної життєдіяльності існують певні добові рамки, в іншому випадку у вас не буде сил і ви матимете слабший імунітет, через що будете вразливішими до різних недуг, пише 24 канал

Але варто все ж знати перелік корисних висококалорійних продуктів, які дають багато єнергії для фізичних сил, зміцнення імунітету і не шкодять фігурі, але якщо вживати їх в міру.

Сухофрукти

Незважаючи на високий вміст цукру у сухофруктах, вони нормалізують роботу кишечника, допомагають роботі серця та виводять токсини з організму.

Лосось

Про користь цієї риби запевняють багато вчених і дієтологів. І не дивно, оскільки лосось багатий на омега-3 жирні кислоти, що є корисним у профілактиці серцевих захворювань, також на білок, що підвищує уважність та продуктивність.

Горіхи і насіння

Такі продукти є відмінними антиоксидантами, оскільки містять багато вітамінів, мінералів, білку і клітковини. Вони чудово впливають на роботу кровообігу, а 50 грам волоських горіхів в день знижують ризик серцевого нападу.

Авокадо

Відмінний та не зовсім традиційний продукт авокадо багатий на вітамін С, клітковину і калієм. Він сприяє хорошому кольору обличчя та роботі серця, однак зловживати ним не варто, – старайтесь вживати не більше одного авокадо в тиждень.

Сир

Пам’ятайте, що чим твердіший сир, тим більше він містить калорій, тому його слід споживати в невеликій кількості. Але додати до раціону сир обов’язково потрібно, він містить кальцій, білки і насичені жири, корисні для організму.

Коричневий рис

Такий рис хоч і містить високу кількість калорій, але крім цього також багатий на клітковину і білок. Але пам’ятайте, що часте вживання рису може призвести до невеликого збільшення вашої ваги.