Торгував офіцерською честю: На Прикарпатті затримали нацгвардійця-хабарника


Командир патрульної роти однієї з військових частин Нацгвардії України, як на конвеєрі, заробляв на підлеглих військовослужбовцях.

За хабарі капітан обіцяв не вживати заходів дисциплінарного характеру за порушення ними військової дисципліни. Затримали здирника в порядку ст. 208 КПК України вчора, 30 травня, під час одержання від солдата чергової частини неправомірної вигоди – 1500 грн. 

Про це в соцмережі Facebook військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк, виклавши світлини із затримання.

"Ці кошти виявлено та вилучено під час проведення огляду місця події. Усе зафіксовано та оформлено. Тепер готуємо командиру повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, а опісля будемо клопотати в суді про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади", - повідомив Сенюк.

Світлина від Олега Сенюка.

Варто зазначити, що впродовж квітня-травня 2017 року військові прокурори Івано-Франківського гарнізону в комбінації з оперативниками ВБКОЗ УСБУ в Івано-Франківській області задокументували непоодинокі факти вимагання та одержання неправомірних вигод вказаним офіцером від підлеглих військовослужбовців – 4 епізоди на суму 5 тис грн.