Торік на Прикарпатті трапилося 100 ДТП за участю дітей


Доречно зауважити, що з вини юних учасників дорожнього руху сталася кожна п’ята така аварія, а в решті випадків травмування чи загибелі дітей на дорогах – провина дорослих.

Загалом минулого року на Івано-Франківщині внаслідок дорожньо-транспортних пригод смертельні тілесні ушкодження отримали 6 діток, ще 112 зазнали травм різної тяжкості, інформує прес-служба нацполіції в області.

Тож щоб зберегти життя та здоров’я маленьким пішоходам, пасажирам і велосипедистам, дорослим слід самим повсякчас дотримуватися Правил дорожнього руху та систематично нагадувати дітям про необхідність безпечної поведінки на дорогах.

Правоохоронці звертаються до водіїв автотранспорту з проханням не забувати, що поведінка дитини на дорозі найчастіше непередбачувана, тому необхідно бути особливо уважними до маленьких учасників дорожнього руху, особливо під час проїзду повз дитячі заклади. Батькам же необхідно пам’ятати, що безпека Ваших дітей залежить у першу чергу від Вас.

Не полінуйтеся ще раз нагадати дитині основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з ними маршрут від дому до школи, звертаючи увагу на особливості дорожнього руху. І звичайно, дотримуйтесь правил самі, адже найкраще навчання - це ваш особистий приклад поведінки.