Торік від плати за землю міський бюджет поповнився на понад 105 млн грн


Минулого року від плати за землю міський бюджет поповнився на понад 105 млн. грн., що на понад 11 млн. більше, ніж у 2016 році.

Про це повідомив заступник начальника управління земельних відносин департаменту комунальних ресурсів виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Олексій Лозовий, пише ЗК

За його словами, у загальній структурі надходжень до бюджету від плати за землю 49% складає орендна плата, 35% – земельний податок та 16% – кошти від продажу земельних ділянок. Найбільше заплатили за землю юридичні особи.

Зокрема, земельний податок від них склав 34 млн., а орендна плата – 45 млн. Фізичні особи ж заплатили один мільйон гривень земельного податку і шість мільйонів орендної плати. А надходження від продажу земельних ділянок склали 17 млн. грн. Таким чином сума орендної плати торік зросла на два,  земельного податку – на шість, і ще на три мільйони гривень більше, ніж у 2016 році, вдалося виручити за продаж землі.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків позитивно оцінив роботу управління земельних відносин щодо наповнення міського бюджету від плати за землю і зазначив, що «резерви ще є».

«Думаю, для оренди ще є багато земель», – сказав він.

А його заступник Олексій Кайда відзначив роботу управління самоврядного контролю, яке проводить інвентаризацію земель, виявляє вільні земельні ділянки, а також спонукає оформляти правовстановлюючі документи на користування земельними ділянками.