Транспортне пекло. Франківці в годину пік змушені штурмувати маршрутки


Переповнені маршрутки і тролейбуси та довжелезні затори. В Івано-Франківську в годину пік дістатися на роботу чи навчання справжнє випробування.

Людям доводиться штурмом брати переповнений транспорт і довго чекати поки приїде вільний автобус, а потім на ходу з нього випадати. І дивує при цьому, що люди рідко скаржаться на умови перевезення, а дарма, адже як доводить історія - активна громада може все змінити, йдеться у випуску Факти ICTV.

Справжнє ранкове пекло, яким починається день більшості іванофранківців. Через заповнені маршрутки городяни не можуть дістатися до роботи, а автобуси зупинки просто проїжджають.

"Зазвичай дуже тяжко його посадити і я мушу його заштовхувати. Адже в нас люди інколи намагаються виштовхнути дитину, щоб самим зайти", -розповідає одна мама.

І це не єдина проблема пасажирського транспорту, люди і надалі нарікають на жахливий стан маршруток.

"Подивіться на ці вікна, люк навіть не привідкритий. Це просто жах. Брудна, ламається на ходу", - скаржаться журналістам пасажири в автобусі.

Окрім цього всього вони ще й небезпечні. Переломом хребця закінчила поїздка для 72-річної пенсіонерки. Водій не зачинив двері і рушив з місця, жінка випала на ходу. Полція шукає свідків. 

Франківці нарікають, що такі випадки не поодинокі. 

"Ганяють, як хочуть. А затормозити може так, що всі падають. На старших людей вони взагалі уваги не звертають. Коли бачить пенсіонера взагалі може двері закрити і поїхати", - скаржиться франківець Костянтин.

Прищемили нгу чи руку, нахамили чи взагалі не пустили в автобус - пасажири до таких умов звикли. Поліцію пасажири викликають рідко, частіше до правоохоронців звертаються вже лікарі.

Такі справи розслідує не тільки поліція, але й міське управління транспорту. Проте, покарати недобросовісних водіїв чи перевізників не просто. У найлегшому випадку штраф, у найважчому кримінальна відповідальність. Втім таке покарання водіїв не лякає, як і погроза звільнення, адже є кадровий голод водіїв громадського транспорту. Як вихід в мерії працюють над збільшенням маршрутів комунального транспорту.