Тренер "Прикарпаття" про настрій команди перед важливим матчем та міський стадіон


Франківці в очікуванні. Незабаром на футбольних уболівальників чекає матч честі. Франківське "Прикарпаття" зустрінеться на полі з львівськими "Карпатами".

- Пане Володимире, розкажіть яка амбітна мета у МФК «Прикарпаття» в цьому сезоні?

Наша амбітна мета – підвищитися в  класі – вийти в 1 лігу. Це першочергове завдання. Також команда в цьому сезоні вже пройшла 2 етапи Кубку України, хотілося б пройти ще далі.

- Як почуваються хлопці? Готові до нових перемог?

Ми прививаємо Прикарпатський дух нашим футболістам. Я завжди налаштовую хлопців на перемоги. В першому колі ми виграли 7 матчів, 1 зіграли в нічию і 1 програли. Хлопці прекрасно розуміють, як стоять завдання і налаштовуються тільки на перемогу.

- Як готуєтеся до, мабуть, найочікуванішого матчу цього року з львівськими «Карпатами». Адже такий суперник здійняв неабиякий ажіотаж серед вболівальників. Всі квитки вже розпродано. Як готуєте команду до такого відповідального матчу? Чого очікуєте від гри?

- Ми прекрасно розуміємо, що в місті дуже серйозний ажіотаж. Адже довгий час не було футболу такого рівня. Тепер же до нас приїжджає команда Прем’єр Ліги. Це дуже приємно і почесно для нас. Але першочергове завдання у нас – це друга Ліга. Тому ми будемо готуватися до цього матчу, як до звичайної гри.

- Останні виступи "Карпат" є вкрай невдалими. То ж закрадається думка про позитивний результат для франківців. Завдяки чому "Прикарпаття" може обіграти львів'ян?

В Карпатах працювали іспанські спеціалісти, які намагалися привити прагматичний, технічний футбол. Але їм потрібен був час, щоб реалізувати ці схеми. Ми можемо перемогти львів’ян лише завдяки самовіддачі, бажанню та боротьбі. Розуміємо, що клас команди «Карпати» є вищим, але якщо наші гравці проявлять прикарпатський дух, то ми будемо мати всі шанси на успіх. Й надважливою залишається підтримка дванадцятого гравця – наших вболівальників.

- Завершилось перше коло чемпіонату. Яким воно було для "Прикарпаття"?

Я вважаю, що позитивним. Команда показала хороший результат. Приємно, що ми в лідерах, сподіваюся там і залишимося. Хоча вся боротьба ще попереду.

- Окрім тренерства, Ви ще й є директором міського стадіону "Рух". В якому стані споруда зараз і що плануєте зробити?

Споруда в задовільному стані. Дуже багато ми вкладаємо коштів, щоб її зберегти. На даному етапі завершуємо капітальний ремонт східної трибуни, Дуже багато зроблено щодо теплопостачання, проводимо водовідведення, зроблено ремонти у приміщеннях та гідроізоляцію 1 і 2 ярусу. В цілому ми сподівається, що міська влада наступного року допоможе нам перейти з роботами на іншу трибуну.