Тренер "Прикарпаття": Суперник попався дуже сильний, але мені приємно


Головний тренер ФК “Прикарпаття” поділився своїми враженнями стосовно жеребкування наступного етапу Кубку України з футболу.

Згідно результатів жеребкування, 20 вересня “Прикарпаття” зіграє в Івано-Франківську з львівськими “Карпатами”, пишуть Франківчани.

“Суперник попався дуже сильний, але мені приємно. Тому що в Кубку України в нас було завдання, щоб до Івано-Франківська приїхав клуб Прем’єр-ліги. Думаю, що всім буде цікаво подивитися на цей поєдинок. Люди, які давно цікавляться футболом, точно пам’ятають це західноукраїнське дербі. Протистояння “Прикарпаття” та “Карпат” — це завжди були принципові матчі. Чесно кажучи, мені подобається, що нам випали “Карпати”, а не “Зірка”, чи “Сталь”, — сказав Володимир Ковалюк.

“Могла попастися і слабша команда — з першої, другої ліги, але цей варіант — цікавий. Тим більше, що ми граємо вдома, і хотілося б, щоб вболівальники прийшли підтримати нас — не так часто клуб Прем’єр-ліги приїжджає в Івано-Франківськ. Команду будемо налаштовувати на перемогу”.

За словами головного тренера “Прикарпаття”, сьогодні у франківчан було б набагато більше шансів перемогти “Карпати”, ніж через півтора місяці. Адже перші ігри нового чемпіонату клуб зі Львова проводить невдало. В минулому турі львів’яни розгромно поступилися київському “Динамо” — 5:0. Проте до матчу в Івано-Франківську гра “Карпат” може змінитися в кращий бік, вважає Володимир Ковалюк.

“В “Карпатах” новий тренер, він там зараз прививає свої ідеї команді — не все в них виходить, але є півтора місяця до нашого матчу. І я не думаю, що Карпати будуть виглядати так, як виглядають зараз. Якби ми грали сьогодні, то шансів, можливо, було б набагато більше. Але кубкові поєдинки складаються з одного матчу і ми вже неодноразово бачили, що буває все. Той же “Тернопіль” не так давно проходив у кубку клуб вищого дивізіону. Загалом — воно цікаво буде,” — сказав гловний тренер “Прикарпаття”.

Також Володимир Ковалюк додав, що і самим футболістам буде цікаво порівняти рівень своєї гри та гри команди із найвищого українського дивізіону.