Тренінги, дегустації та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Виставки, тренінги, презентації, лекції або ж круглі столи. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 24 липня до 30 липня.

В понеділок, 24 липня о 18.00 год. у Фабриці кави, Південний бульвар 35, відбудеться Година альтернативи.

Кожен сорт кави має свої смакові характеристики і в залежності від способу заварювання те чи інше зерно може розкриватися більш яскраво. Тому Фабрика кави розпочинає дегустацію альтернативних методів приготування. Чекаємо усіх бажаючих скуштувати ароматний напій, приготовлений у кемексі. Заварюватимемо два різних сорти і порівнюватимемо їх смаки.

Ціна: безкоштовно

Година альтернативи

У віторок, 25 липня о 20.00 в Urban Space 100, Грушевського 19 відбудеться Дискусія “Яке майбутнє у соціальних інвестицій в Україні?”.

Модератор: Марічка Артіш. Спікери: Iryna Solovey (президентка Garage Gang Ґараж Ґенґ), Liliya Borovets (кураторка в GoFundEd, Центр Інноваційної Освіти "Про.Світ"), Irina Gutsal (директорка Українська Біржа Благодійності), Alona Karavai (співзасновниця в Інша Освіта / Insha Osvita, членкиня команди з ревіталізації заводу Промприлад)

Ціна: безкоштовно

Дискусія “Яке майбутнє у соціальних інвестицій в Україні?”

Не менш корисною для саморозвитку буде й середа, 26 липня. Зокрема о 19.00 год. в Urban Space 100, Грушевського 19 відбудуться ІТ вечорниці Чого український ІТ-бізнес може навчитися від Землі Обітованої.

Літо - час відпусток і подорожей. Тож і ми на липневих IT-вечорницях будемо подорожувати по Ізраїлю і його інноваційній економіці. З Віктором, нашим "туристичним гідом", ми подивимося: Як побудований Ізраїльський ІТ-бізнес та навчання? Як історія і середовище спонукають інновації? Які бізнес-напрями їм розвивати найцікавіше? Що вони цінують більше, ніж технології? Які їхні найбільші проблеми і як це відбивається на бізнесі? Що з цього всього може бути цікаве нам і як нам оминути їхні граблі? Цей досвід здобутий у рамках Вікового навчання у Lviv Business School (LvBS)(MSc in Technology Management), тож очікуйте на цікавий аналіз і висновки про тренди в ІТ світі та готуйтесь ставити запитання і сперечатися :)  Реєстрація на подію ТУТ: https://goo.gl/forms/Wz6lIaEokJQqSGxT2

Ціна: безкоштовно

Чого український ІТ-бізнес може навчитися від Землі Обітованої

В четвер 27 липня о 14.30 в готелі "Станіславів", Чорновола 7 відбудеться Круглий стіл «Адаптація переселенців на Прикарпатті".

На кругломі столі будуть обговорені питання: Як покращити адаптацію переселенців у місцевих громадах? Що потрібно зробити для вирішення системних проблем доступу ВПО до інформації, підвищення довіри до місцевих видань, інтернет-видань, телеканалів? Як покращити комунікацію між переселенцями, владою, місцевими громадами і медіа?

<img alt="Круглий стіл «Адаптація переселенців на Прикарпатті" "="" data-cke-saved-src="http://nevdoma.com/assets/596730636d655e36e575cad4.jpg" src="http://nevdoma.com/assets/596730636d655e36e575cad4.jpg" style="height: 322px; width: 580px;">

Цього ж дня о 19.00 год. в Urban Space 100, Грушевського 19, відбудеться презентація короткометражки "Весілля. Олінклюзів" від Кіноробів.

Приходьте розділити з нами прем'єру короткометражного фільму Весілля. Олінклюзів, який створений в рамках навчальної програми з кіновиробництва для початківців Filmmaking 101 від одеської кіностудії 100Кубов. Короткометражка створена групою учасників курсу та спільноти Кінороби.

Ціна: безкоштовно

Презентація короткометражки

На завершення робочого тижня, у п'ятницю 28 липня о 18.00 год. в книгарня "Є", Незалежності 31 відбудеться презентація книги Івана Монолатія "Діри пам’яті".

«Найкращий спосіб зрозуміти місто, в якому живеш і працюєш, – дослідити больові точки його минувшини, а діагностувавши її невідрадний і малопривабливий стан, віднайти варіанти виходу з лабіринтів моноетнічної історії. Центральною темою збірки розвідок, есеїв та замальовок історика і краєзнавця Івана Монолатія постає пам’ять і забуття у міському просторі Івано-Франківська, підтримка і гальмування групової пам’яті містян, культури співіснування «своїх» з «чужими» і навпаки». Дослідник пропонує подивитися на інтер’єризування «міської» пам’яті через численні спроби її «затирання» і монополізування на догоду кільком обраним і уявним спільнотам. Авторський наголос на потребі пізнавати минувшину своєї малої батьківщини є своєрідним маніфестом конструювання національних практик пам’яті «інших», неукраїнських містян. Іван Монолатій - професор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, історик, краєзнавець.

Ціна: безкоштовно

Презентація книги Івана Монолатія

Зранку суботу 29 липня о 8.00 год. франківців запрошують у дворик Шевченко Три, Шевченка 3 на йогу під відкритим небом.

Йога під відкритим небом в атмосферному дворику Шевченко Три. Чекаємо тебе з килимком та пледом, можливо з улюбленим чаєм чи запашною кавою в термосі та гостинцями для друзів. Якщо не має килимка та пледа, на місці матимемо запасні. При бажанні захопіть зсобою чай, смаколики та хто що любить для посиденьок після практики.

Ціна: пожертва

Йога в Шевченко Три

Цього ж дня о 12.00 год. маеньких франківців запрошують в Парк культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка, вул. Шевченка на Місто професій.

"Місто Професій" - це національний проект, метою якого є дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях У парковій зоні розгортається імпровізоване "Містечко Професій". При вході кожна дитина отримує паспорт, карту представлених професій та має можливість «влаштуватись на роботу». Після короткого майстер класу від фахівців своїх галузей, таких як – рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, інспектор ДАЇ, лікар, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, агроном, ветлікар, діджей, автослюсар, продавець, банкір, кухар, актор, модель, кравчиня тощо, діти приступають до "роботи". Сумлінні «працівники» отримують заробітню плату, яку мають можливість витратити в крамниці солодощів та подарунків, розташовану на території "Міста Професій"

Ціна: безкоштовно

Місто професій