Троє шахраїв дурили прикарпатських фермерів, представляючись чиновниками


За матеріалами СБУ повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи, яка під виглядом чиновників органу центральної влади ошукала фермерів в Івано-Франківській області на майже півмільйона гривень.

Правоохоронці встановили, що ділки представлялись посадовцями одного з центральних органів державної влади та пропонували фермерам сприяння в отриманні «грантів іноземних інвесторів» на розвиток сільського господарства, пише прес-служба СБУ в області.

Оперативники спецслужби задокументували, що зловмисники отримали від директора одного з господарств 436 тисяч гривень «комісійних» за оформлення фейкового гранту на п’ятнадцять мільйонів. Завдяки оперативному втручанню правоохоронців вдалося попередити ще два епізоди привласнення за цією схемою грошей місцевих фермерів на понад мільйон гривень.

Співробітники СБ України затримали зловмисників у жовтні 2017 року в Києві.

Трьом затриманим повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах організованою групою за ч. 4. ст. 190 Кримінального кодексу України, та у двох епізодах незавершеного замаху на шахрайство, вчинених в особливо великих розмірах організованою групою повторно.

Операція із викриття та затримання ділків проводилася співробітниками Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно з поліцією та прокуратурою.