Троє туристів з Франківська заблукали у Карпатах


За минулі вихідні рятувальники двічі надавали допомогу людям в горах.

24 червня о 12:09 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що під час сходження з гори Піп Іван на території Верховинського району через сильний туман збились з маршруту та заблукали троє туристів з Івано-Франківська.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт о 12:26 вийшли 2 рятувальники Явірницького пошуково-рятувального відділення гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області. 

Станом на 13:45 24 червня гірські рятувальники знайшли заблукалих громадян на туристичному маршруті на Чорногірському хребті. Стан задовільний.

24 червня о 14:50 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС в області надійшло повідомлення, що під час сходження з гори Говерла на території Яремчанської міської ради групи туристів з 25 осіб травмувала ногу 55-річна жінка із села Хриплин Івано-Франківської міської ради.

Для проведення аварійно-рятувальних робіт о 15:45 до місця події виїхали 6 рятувальників Ворохтянського пошуково-рятувального відділення.
О 17:40 працівники пошуково-рятувального відділення зустріли туристичну групу. Станом на 19:15 24 червня гірські рятувальники на ношах знесли потерпілу до спортивної бази «Заросляк», де її передали бригаді швидкої медичної допомоги. Жінку направили на обстеження в Яремчанську міську лікарню.