Троє загиблих і 32 обстріли: в штабі розповіли про ситуацію на Донбасі


Українські воїни дали жорстку відповідь за загибель своїх товаришів.

За минулу добу, 27 червня, бойовики на Донбасі влаштували 32 прицільних обстріли українських позицій, в результаті яких троє бійців ЗСУ загинули і троє отримали поранення. Про це повідомили Сьогодні з посиланням на прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"Увечері російські окупаційні війська активізували бойові дії із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На деяких ділянках ворог вів вогонь з БМП і забороненої Мінськими домовленостями зброї", – підкреслили в штабі, додавши, що ворог "32 рази прицільно обстрілювали наші позиції , 4 з яких – з важкого озброєння".

На Луганському напрямку вночі неспокійно було в районі населеного пункту Кримське. Там ворог вів вогонь по наших позиціях з 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. А в районі населеного пункту Станиця Луганська противник здійснив чергову провокацію, застосувавши стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку противник активізував бойові дії і застосовував по наших позиціях переважно гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а на окремих напрямках зафіксовано вогонь з озброєння БМП. Під прицільним вогнем знаходилися захисники Мар'їнки, Авдіївки, Південного, Опитного і Новомихайлівки. 

За минулу добу найбільшої кількості обстрілів зазнали бійці ЗСУ на Маріупольському напрямку: ворог застосовував ствольну артилерію калібром 122-мм, 120-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, а також протитанкові керовані ракети. Під влгнем опинилися наші позиції в районі населених пунктів Лебединське, Водяне, Гнутове, Талаківка, Старогнатівка, Павлопіль, Богданівка і Широкино. 

Крім того, за минулу добу ворог цинічно обстріляв з мінометів калібром 82-мм місто Залізне. Постраждали двоє цивільних особи. У свою чергу, жорстка відповідь ЗСУ привела до того, що 10 бойовиків російських окупаційних військ знищені, семеро поранені.