Три циганки винесли з будинку прикарпатських пенсіонерів майже 800 тисяч гривень


У Коломийському районі правоохоронці розшукали одну із смуглявих злодійок, підозрювану в крадіжці значної суми коштів у пенсіонерів Подія сталася у вересні цього року.

До поліції про викрадення грошей звернувся 85-річний житель одного із сіл Коломийського району.

Виїздом на місце події поліцією було встановлено, що жінки не слов'янської зовнішності зайшли до літнього чоловіка у будинок, де викрали значну суму грошей. Чоловік каже, що був у літній кухні, дружини вдома не було. Одна із жінок попросила у дідуся попити води. Поки той відволікся на виконання її прохання, не помітив куди з подвір’я ділися дві інших «гості». Коли ж із города повернулася дружина він розповів їй про несподіваний візит невідомих. Господиня, запідозривши щось недобре, кинулася перевірити наявність грошей у потаємному місці, але виявила їх відсутність. У пенсіонерів, діти яких працюють за кордоном шахрайки викрали значну суму іноземної валюти: і долари, і євро. Сума завданих матеріальних збитків у національній валюті становить близько 769 227,91 тис. грн.

За цим фактом поліцією було розпочато кримінальне провадження та проводилися заходи щодо встановлення та затримання причетних до злочину.

В межах кримінального провадження днями співробітники карного розшуку Коломийського відділу поліції затримали одну із зловмисниць – жінку неслов'янської зовнішності, мешканку Києва 1950 року народження.

Наразі їй оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці перевіряють підозрювану на причетність до скоєння інших подібних злочинів. Триває досудове розслідування.