Три головних правила роздільного харчування


Роздільне харчування стало досить популярним останнім часом. Його принципів дотримуються багато голлівудських зірок: Кетрін Зета-Джонс, Гвінет Пелтроу, Демі Мур і навіть Дженніфер Еністон.

Хоч дієтологи розходяться в думках, чи все ж варто так підходити до схуднення, однак роздільне харчування справді дає результати.

Система роздільного харчування була розроблена ще в 1904 році Вільямом Хея – лікарем з Нью-Йорка, який спочатку придумав цю систему для себе. У той час він важив більше 100 кілограмів і страждав від гломерулонефриту (захворювання нирок). Завдяки роздільному харчуванню Хей за 3 місяці скинув 23 кілограми.

Головне правило роздільного харчування – розділяти продукти, які вимагають різного середовища перетравлення. Як відомо, деякі продукти перетравлюються в кислому середовищі, а деякі – в лужному. І їх ні в якому разі не варто змішувати.

Тому, пропонуємо дізнатись 3 основних правила, як правильно дотримуватись роздільного харчування:

Правило перше: вуглеводи не можна поєднувати з білками

Вуглеводна і білкова їжа, на думку Вільяма Хея, вкрай негативно впливає на організм, уповільнює процеси травлення, а також сприяє набору зайвої ваги. Тому картоплю потрібно їсти окремо від м'яса. А поєднувати вуглеводи і білки найкраще з овочами.

Правило друге: фрукти і овочі – основа харчування

У роздільному харчуванні основою повинні бути фрукти і овочі. Все інше необхідно їсти лише в невеликих кількостях. Також цікаво, що Вільям Хей вірив, що такий підхід до харчування дозволить бути не лише струнким, але й може зберегти молодість на довгі роки.

Правило третє: їсти необхідно 3 рази на день

На відміну від сучасних поглядів на здорове харчування, система роздільного харчування передбачає 3 прийоми їжі. При цьому інтервал між ними повинен становити не менше 5 годин. Цікаво, що в системі роздільного харчування на сніданок потрібно їсти молочні продукти і фрукти, на обід – рибу або м'ясо з салатом, а на вечерю – макарони, картоплю або будь-яку кашу з вершковим маслом.