Трирічному франківцю терміново потрібна допомога!


Трирічному Марку Корнейчуку з Івано-Франківська терміново необхідна пересадка кісткового мозку. У хлопчика діагностували гостру мієлоїдну лейкемію.

З частковою оплатою його погодилася взяти італійська клініка "Бамбіно Джизу".

Марко з батьками зараз у клініці. Батьки поїхали туди, щоб встигнути уникнути рецидиву і необхідності проходити ще один курс хіміотерапії. Нині вони на денному стаціонарі, приходять в лікарню на додаткові обстеження перед трансплантацією. Стан дитини стабільний.

Донор для пересадки вже знайшовся. Паралельно ще раз там перевірили батька Марка на сумісність: батько не може бути донором для сина в зв'язку зі своїм станом здоров'я. Загалом для повної оплати рахунку не вистачає 48 тисяч євро, з яких на УББ мають зібрати 12 тисяч євро.

Усе почалося з того, що півроку тому в Марка піднялась температура, почало викручувати суглоби ручок та ніжок. А через тиждень він вже не міг ходити. Лікарі розпізнали рак крові, а в графі «діагноз» записали – гостра мієлоїдна лейкемія, група високого ризику.

2016- й рік в родині Корнейчуків був переламним в усіх сенсах. Незадовго перед тим, як захворів Марко, вирок винесли і його татові – у нього відмовили нирки, дали 1-шу групу інвалідності, і довічно прирекли до гемодіалізу. Чоловік лишився без роботи. Почалися тяжкі випробування. Захворів Марко. Невдовзі з роботи звільнили і маму, бо вона весь час мусила розриватися між сином та чоловіком. 

"Виявилося, що Маркові після 4-х блоків агресивної хімії не обійтися без трансплантації кісткового мозку. І якщо її не зробити якнайшвидше, організм Марка не витримає", - зазначають волонтери.

Зробити пожертву можна за посиланням на сайт УББ.