Це завжди «Санта -Барбара», - голова облради про призначення керівників медзакладів


Очільник Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич каже, що призначення генерального директора обласної дитячої лікарні безпідставно драматизують.

Як відомо, минулого тижня облрада не змогла призначити Тараса Мельника на посаду гендиректором дитлікарні, оскільки не вистачило голосів. Опісля представники колективу влаштували мітинг під «Білим будинком», вимагаючи призначити гендиректора.

Олександр Сич у ефірі ОТБ "Галичина" повідомив, що напередодні мав зустріч з колективом. І впевнений, що проблеми як такої немає. А ситуація накручена штучно.

«Не треба дуже драматизувати з цього приводу. У закладу є виконуючий обов’язки. Та й орган управління, тобто департамент охорони здоров’я може призначити виконуючим обов’язки директора саме цього переможця конкурсу на час, поки рішення не проголосовано депутатами. Які проблеми? А до наступної сесії вже можна апробувати цю людину у якості управлінця, побачити, чи може вона керувати. І знову подати на сесію. Я в цьому проблеми не бачу. Адже, згідно положення, одну і ту ж кандидатуру, можна двічі подавати на розгляд депутатів. Тож в цьому випадку м’яч на боці органу управління, себто ОДА», - резюмує голова облради.

Водночас, очільник депутатського корпусу резюмує, що призначення керівників медичних установ завжди справжня «Санта-Барбара».

«Це завжди закручені сюжети, впливи та дзвінки. А ще - спроби тиску на депутатів. От я себе і виборців питаю – там що, медом намазано? Чому наскільки крута боротьба йде за ці місця? Жодне призначення у сфері освіти, культури чи соціальної політики не викликає скільки азарту та боротьби. Скажу відверто, я шокований скільки бруду безпідставно виливають на депутатів. Тому я пропонував би стишити емоції, не нагнітати і холоднокровно підійти до цього питання. Головне, аби не страждали діти. Бо коли депутатам кажуть "якщо ви не оберете кого ми кажемо, то ж ви дітей своїх до нас колись приведете!", то як це розуміти? Люди, ви що, шантажуєте? Це що ваша приватна клініка? Я не знаю, як це взагалі схарактеризувати. Але я переконаний, що кожен депутат зацікавлений, аби медичні заклади мали якнайкращого керівника. Бо його виборці зацікавлені в якісній медичній допомозі без зловживань. Тож головне зараз обійтися без зайвих емоцій. Бо дуже часто під таким спробами нібито зацікавленої громадськості ховається лобізм чиїхось інтересів", - зауважує Олександр Сич.

До теми: В обласній дитлікарні обрали нового генерального директора

Ветерана АТО можуть не допустити до конкурсу на посаду. На захист стали лікарі-атовці

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!