Турист з Києва чотири дні блукав у Карпатах


Про це інформує управління з питань цивільного захисту ОДА.

Як зазначається, 7 березня на горі Піп Іван перебувала туристична група в кількості 4 чоловік (три громадянина Республіки Білорусь та один громадянин України).

Зранку 07 березня група вирушила маршрутом в напрямку гори Говерла, проте 28-річний житель Києва змінив маршрут руху та пішов в сторону г. Вухатий Камінь, поблизу с. Дземброня Верховинського району Івано-Франківської області. Телефонного зв’язку з даним громадянином відсутній, повернення додому планувалось 9 березня

10 березня о 08.00 год. розпочато проведення пошуково-рятувальних робіт, до яких залучено працівників Івано-Франківського ПРВ, Верховинського ПРВ, Косівського ПРВ та Явірницького ПРВ  СПРЧ АРЗ СП У ДСНС в області. Створено 4 пошукові групи, якими обстежено територію в районі г. Вухатий Камінь, г. Смотрич, г. Піп Іван, полонини Чуфрова, Смотрич, Погорілець. Особу не знайдено.

11 березняо 06.00 год. пошукові роботи відновлено. До пошукових робіт залучено рятувальників Верховинського ПРВ та Явірницького ПРВ СПРЧ АРЗ СП У ДСНС в області.

О 11.40 год. рятувальниками Явірницького ПРВ знайдено заблукалого туриста в районі полонини Шешорська. Стан задовільний.