Тут ремонтуєм, а тут?


Міська рада в бюджеті на 2015 рік передбачили близько 40 мільйонів гривень на ремонт доріг. І навіть списочок додала які вулиці будуть ремонтувати капітально, а які вибірково.

Що цікаво - на капітальний ремонт вулиці Гурика в бюджеті виділено 1.6 мільйонів гривень. Але, якщо мені не зраджує пам’ять (а вона таки не зраджує), то цю вулицю лише збудували (чи як там кажуть, коли йдеться про вулиці) в другій половині минулого року. І вже капітальний ремонт?

Словом, під капітальний ремонт підпадає (окрім вулиці Гурика) ще шість вулиць – на це виділено 12.9 мільйонів гривень.

Під вибірковий капітальний ремонт вісім вулиць і два міжбудинкові проїзди. Це обійдеться в 24.19 мільйонів гривень.

Реконструкція перехрестя Довга-Берегова-Північний бульвар та влаштування “острівців безпеки” – 1.5 мільйонів гривень.

Ще півмільйона виділять на будівництво вулиці Північний бульвар на ділянці від Бельведерської до П.Мирного.

Воно, звичайно, цікаво, як будівництво нової вулиці (тут треба врахувати й знесення будівель на п’яному базарі) може обійтися в десять разів дешевше, ніж вибірковий ремонт вулиці Галицької, але мене особисто здивувала відсутність в списку (хоча б на вибірковий капітальний ремонт) вулиці Шевченка на ділянці від Січових Стрільців до Гординського.

Мешканці вулиці вже третій (чи четвертий?) рік змушені ходити знищиними вщент тротуарами, водії повинні проявляти неабияке вміння, щоб об’їжджати вибоїни, а влада міста цього наче й не помічає. І з байдужістю дарує івано-франківцям ще один рік, в який вони зможуть насолоджуватися приголомшливо «прекрасним» ландшафтом улюбленої колись вулиці. Особливо влітку, коли на розтрощених тротуарах жваво починають рости бур’яни.

Я кілька років тому писав, що в найближчі роки цю ділянку вулиці ніхто ремонтувати не буде. Писав і сам собі бажав помилитися.

Не помилився, на жаль. Напевно тому, що добре знаю, що таке наша міська влада.

Володимир МУЛИК, Анонс-контракт