Ти мені передзвониш через перепрошую с…, – водій до франківських патрульних


У мікрорайоні Пасічна патрульні зупинили нетверезого водія, який з агресивно налаштованою пасажиркою хуліганили та вчинили злісну непокору. Двох осіб поліціянти затримали. Жінка-пасажир намагалась втекти. При цьому будучи у кайданках. Дорогою до службового авто проклинала та погрожувала інспекторам.

Сталося це 2 липня, ввечері. Автомобіль “Opel Corsa” інспектори зупинили на вулиці Галицька, поблизу ресторану “Овен”. Причина зупинки: водій порушував правила дорожнього руху. Про це на лінію “102”повідомили небайдужі учасники дорожнього руху. Зупинивши  машину, поліціянти помітили явні ознаки сп`яніння у водія, а також запах алкоголю з салону, пише Місто.

Водій вину заперечував, поводився неадекватно. Більше того, в автомобілі було ще троє пасажирів. Серед них – жінка. Вона, будучи агресивно налаштованою, почала захищати водія, чіплятися до патрульних і виражатися нецензурно. Інспектори повідомили їй про те, що це дрібне хуліганство, але та не реагувала на неодноразові зауваження. Відтак, патрульні затримали жінку-пасажирку, одягнули спецзасіб кайданки та посадили в службовий автомобіль. За деякий час, коли патрульні оформляли адмінматеріали на водія, жінка вибігла з авто і тікала. Її зупинили інспектори, але поведінка пасажирки не змінилася: агресивність зросла, а в бік поліціянтів лунали прокльони та лайка.  Жінка викрикувала, що нібито вагітна, потім “наказувала” відпустити її, бо вдома діти чекають.

Та це ще не все. Водій також поводився по-хуліганськи , тому його теж затримали. Натякав, що він громадянин Італії і уже завтра поліціянти зателефонують до нього і проситимуть вибачення. Правда, тест на Драгері пройшов. Результат позитивний – у крові водія виявили 1,2 проміле.

Зрештою, обох порушників поліціянти доставили в міськвідділ та склали відповідні адмінматеріали. На водія та пасажирку склали протоколи за Ст. 173 та Ст. 185 КУпАП. Крім того, за нетверезий стан водій отримав копію протоколу за ч. 1 Ст. 130 КУпАП. Рішення по всіх адмінматеріалах прийматиметься у судовому порядку.

До слова, у мережі Фейсбук розмістили фрагмент інциденту уже наступного дня, 3 липня. У свою чергу, журналістизвернулися до Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську, щоб отримати коментар щодо цього конфлікту та відео з реєстраторів патрульних. Більше дивіться у відеосюжеті: